Galaxy A80 performans testi sonuçları paylaşıldı! - Haberler - indir.com

Galaxy A80 performans testi sonuçları paylaşıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-12 09:11:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Koreli teknoloji şirketi Samsung her geçen gün kullanıcısını şaşırtmaya devam ediyor. Neredeyse yılın ilk aylarından itibaren geçekleşen tüm etkinlikte yeni ürünlerini tanıtmayı başaran Samsung, dün düzenlediği etkinlikte yine bir ilke imza attı. İlk kızaklı akıllı cihazı olan Galaxy A80'i dünkü etkinlikte tanıtan teknoloji devi, hiç tercih etmediği bir tasarım ile karşımıza çıkmıştı. Daha öncede Galaxy A80 hakkında çeşitli haberlere yer vermiştik. Sonunda tanıtılan akıllı cihaz serisi bekleyenlerin karşısına son derce sıra dışı bir tasarım ile çıktı. Amiral gemilerine kafa tutacak özelliklere sahip olan Galaxy A80'i  diğer cihazlardan farklı kılan tek özelliği elbette ki sadece tasarımı değil. Çip üretimi konusunda akla gelen ilk isim olmayı başaran Qualcomm’un orta ve üst segment arasında konumlanan cihazlar için geliştirdiği Snapdragon 730 işlemcisi ilk defa Galaxy A80 modelli akıllı cihazda kullanıldı. Akıllı cihazların performans testlerini yaparak belirli kurallara göre değerlendirme puanı veren AnTuTu testi sayesinde Galaxy A80'in işlemci performans gücü ortaya çıktı. 

Yarın tanıtılacak olan Samsung Galaxy A80 ve A60'ta bizleri neler bekliyor?Yarın tanıtılacak olan Samsung Galaxy A80 ve A60'ta bizleri neler bekliyor?

AnTuTu, Galaxy 80'i değerlendirdi

AnTuTu, birçok akıllı cihazın performans gücünü test etmek için akıllı cihazları çeşitli alanlarda test ediyor ve sonucunda belirli bir puana tabii tutuyor. Dün gerçekleşen etkinliğin en çok dikkat çeken ürünlerinden biri olarak karşımıza çıkan Samsung Galaxy A80 modelli akıllı cihaz ilk olma özelliğinin yanı sıra gelişmiş düzeyde özellikleri ile de amiral gemilerine taş çıkaracak nitelikte bir cihazdır. Teknoloji devi Samsung tarafından üretilen Galaxy A80, Snapdragon 730 işlemcisi ile AnTuTu testinden 207082 puan aldı. Bu Snapdragon 835 ve Kirin 970’li cihazlar ile elde edilen skorlara yakın. Üstelik oldukça iyi bir skor elde eden cihaz şimdiden tüketicinin dikkatini üzerine çekmeyi başarıyor. Hem tasarım olarak hem de özellikleri itibariyle oldukça dikkat çekici bir cihaz olan Galaxy A80 etkinliğin gözdeleri arasında yerini aldı. 

Snapdragon 710‘un devamı olan Snapdragon 730, 8 nm fabrikasyon süreci ile üretilen sekiz çekirdekli bir işlemci sistemidir. 2.2 Ghz hızında çalışan iki adet Cortex A76 çekirdeğine, 1.8 GHz hızında altı adet Cortex A55 çekirdeği eşlik ediyor. Bu teknolojiler doğrultusunda tasarlanan Galaxy A80, AnTuTu testinden de büyük başarı elde ederek çıktı. Kızaklı bir tasarım ile gelen Galaxy A80'in ön kamerası kızak sistemi ile gizlenmiş olup cihaz 6.7 inç boyutunda Full HD+ çözünürlük ile geliyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda Galaxy A80'e Super AMOLED bir ekrana ev sahipliği yapıyor.

Kızaklı tasarımı ile Samsung için bir ilk olan Galaxy A80, üç farklı kamera sistemi ile geliyor. Telefonunun ana kamerası 48 MP çözünürlüğüne ve f/1.8 diyaframa sahip. İkincil kamera (ultra geniş açı) ise 8 MP çözünürlüğüne ve f/2.4 diyafram açıklığına sahip olacak.Cihazda 3. kamera sistemi olarak da ToF sensörü yer alıyor. Kızaklı sisteme sahip olan cihazın arka kamerası açıldığı anda ön kamera şeklinde de kullanılabiliyor. Akıllı cihaz pazarında oldukça büyük bir alana sahip olan Samsung, yenilikçi tasarımları ile dikkatleri üzerine çekiyor. 


Samsung Galaxy A80, lansmanı başlamadan sızdırıldı!Samsung Galaxy A80, lansmanı başlamadan sızdırıldı!

PAYLAŞ