Galaxy A serisinde çip sorunu yaşanıyor - Haberler - indir.com

Galaxy A serisinde çip sorunu yaşanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-14 17:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz yılın ilk aylarında ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını birçok sektörün bu durumdan etkilenmesine sebep oldu. Teknoloji dünyası da, bu durumla karşı karşıya kalan sektörler arasındadır. Bilindiği üzere son zamanlarda, akıllı cep telefon üreticilerinden daha birçok şirkete kadar pek çok üretici, çip sorunlarıyla karşı karşıya geliyor. Yaşanan bu durumun olumsuzlukları da Güney Kore merkezli Samsung şirketi içinde kendini gösterdi. Öyle ki elde edilen raporlara göre Galaxy A52 ve Galaxy A72 modelleri bu sorunlardan etkilenen iki model arasında yer alıyor. 

Güney Kore merkezli teknoloji şirketinin geçtiğimiz aylar içerisinde tanıtımını gerçekleştirdiği Galaxy A52 ve Galaxy A72 modeli, maalesef ki yaşanan çip sorunu nedeniyle hala satışa çıkarılmadı. Koreli şirket gerekli bileşen ihtiyaçlarını karşılayamadığı için cihaz şu an için hale kullanıcıların karşısına çıkamadı. 

iPhone 13'ün yeni ekranını Samsung üretebiliriPhone 13'ün yeni ekranını Samsung üretebilir

Galaxy A52 ve Galaxy A72 hala satışa çıkmadı

Samsung, Galaxy A52 ve A72 modellerini Mart ayı içerisinde kullanıcıların beğenisine sundu. Şirket bu akıllı cep telefonları her ne kadar geçtiğimiz ay satışa çıkacağını söylemiş olsa da, maalesef ki beklenen bu durum gerçekleşmedi. Şimdi ise yine Güney Koreli internet sitesi Teh Elec, Samsung'un bu akıllı cep telefonları neden satışa sunmadığı hakkında çeşitli bilgiler sunuyor. Elec'in ortaya koyduğu raporlara göre Galaxy A52 ve A72, gerekli işlemleri sağlayamadığı için şirketin bu telefonları satışa sunmadığı dile getiriliyor. Özellikle de Snapdragon 720G ve Snapdragon 750G işlemci sisteminden güç alan bu akıllı cep telefonlar, çip sorunları nedeniyle geçtiğimiz ay satışa sunulmadı. 

Samsung’un bu akıllı cep telefonlarının çip sorunlarıyla karşı karşıya kalması, aynı şekilde diğer şirketleri de etkileyecek. Snapdragon 720G ve 750G işlemcilerden güç alan; Xiaomi, Redmi ve diğer cihazlarda ilerleyen dönemlerde bu sorun ile karşı karşıya gelebilirler. Öyle ki yaşanan çip sorunu çok popüler olan yonga setlerinin tedarik edilmesini zorlaştırıyor. 

 


Samsung Galaxy S21 FE için geri sayım başladıSamsung Galaxy S21 FE için geri sayım başladı
Samsung Galaxy S22 Ultra kamerası ile dikkat çekecekSamsung Galaxy S22 Ultra kamerası ile dikkat çekecek
Samsung kulaklıkları sağlığa zararlı iddiaları ortaya çıktıSamsung kulaklıkları sağlığa zararlı iddiaları ortaya çıktı

PAYLAŞ