G20 ülkelerinde mobil internet hızının 2020 boyunca değişimi - Haberler - indir.com

G20 ülkelerinde mobil internet hızının 2020 boyunca değişimi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-14 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İnternet hız ölçüm servisi olan Speedtest, Türkiye dahil olmak üzere G20 ülkelerinin pandemi dönemindeki internet hızlarındaki değişimleri açıkladı ve listeledi. Buna göre ise Türkiye’deki mobil indirme hızı, 2020 yılında düşüş gösterirken, geniş bant internet hızı ise minumum seviyede artmış oldu. 2020 yılının neredeyse tamamını evlerden geçirdik. Yaşanan pandemi sebebiyle tüm kullanıcılar işlerini ve eğitimlerini evlerden gerçekleştirmeye devam ettiler. Bu noktada ise internet bağlantısı oldukça önemli bir rol ounadı. İnternet kullanımı rekor seviyede artış gösterirken, sonuç itibariyle internet hızları da tüm ülkeler için gözlemlenebilir oldu.

2020 verilerini istatistik olarak sunan Speedtest, G20 ülkelerinin 2020’deki internet hızı değişimlerini ortaya sundu. 12 aylık internet kullanımını görsel olarak bir grafik şeklinde sunan Speedtest, internet hızı düşününün oransal olarak değişim göstermiş olsa da, tüm ülkelerin ortak sorunu olduğunu da belirtmiş oldu.

İnternetten kartlı ödeme tutarında yüzde 54 oranında artış yaşandıİnternetten kartlı ödeme tutarında yüzde 54 oranında artış yaşandı

Speedtest’in 2020 yılındaki ülkelere göre internet hızları

Söz konusu grafiğe göre Kanada, Fransa, İtalya, Avustralya, Suudi Arabistan, İspanya, Güney Kore ve Türkiye internet hızı düşüşünü ilkbahar döneminde yaşayan ülkeler arasında bulunuyor. Salgının sıfır noktası olan Çin’de ise Şubat ayı itibariyle düşüş görülürken, Japonya’da ise temmuz ve haziran aylarında düşüş görüldü. Brezilya, Rusya, Endonezya, Arjantin ve İngiltere’de ise oldukça az seviyede hız düşüşeri görüldü. Güney Afrika, ABD, Meksika ve Almanya’da ise hızlar sabit kaldı veya arttı. İnternet hızlarındaki düşüşler, tüm ülkelerin ortak sorunu olarak gözüküyor. Aralık ayı itibariyle ise mobil ver indirme hızında da gözle görülür bir yükseliş izlendi. Aralık 2020 tarihinde mobil veri indirme hızı Çin’de yüzde 76.3, Almanya’da yüzde 62.8, Ameriika Birleşik Devletleri’nde yüzde 56.9, Güney Kore’de yüzde 55.5 ve Suudi Arabistan’da yüzde 48 artış gösterirken Türkiye’de ise yüzde 0.7 oranında düşüş gösterdi.

Geniş bant internet hızlarında ise işlerin daha iyi olduğu gözüküyor. Yıl boyunca yoğunluk kaynaklı olarak düşüşler olsa da, tüm ülkeler geniş bant internet hızında artış gösterdiği gözüküyor. İnternet hızı atıran ülkeler arasında ABD ve en az artıran konumda ise Endonezya bulunuyor. Türkiye ise sondan üçüncü sırada bulunuyor.


Modemde internet ışığı yanmama sorunu nasıl çözülür?Modemde internet ışığı yanmama sorunu nasıl çözülür?
Türk Telekom 6 ile internet kesintilerine başlayacakTürk Telekom 6 ile internet kesintilerine başlayacak

PAYLAŞ