G Suite uygulamaları dosyalarınıza kimin baktığını gösteriyor - Haberler - indir.com

G Suite uygulamaları dosyalarınıza kimin baktığını gösteriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-09 16:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İnternet devi Google, hanesinde yer alan servisleri güncelleyerek yeni özellikler kazandırmaya devam ediyor. Şimdi ise doküman uygulamasında yaptığı yeni güncelleme ile artık ortak çalıştığınız bir dosyaya kimin ne zaman baktığı detayları görebileceksiniz. Bu sayede çalışanların iletişimi ve kontrolü sağlanmış olacak. Google'un çevrimiçi ofis hizmetlerine yönelik kurumsallara sunmuş olduğu G Suite platformuna önemli bazı yenilikler geldi. Bu kapsamda doküman paylaşımı artık daha işlevsel ve kullanışlı bir hale geliyor.

Bu söz konusu yeni güncelleme ile Slides, Docs ve Sheets uygulamalarına Hareketler adlı bir panel sunuluyor. Bu panel ile düzenleme yetkisi bulunan dökümanları kimin ve en son ne zaman görüntülediğine dair detaylar size bildirilecek. Bu durumun en önemli avantajlarından birisi ise düzenleme yaptığınız bir içeriğin kimler tarafından görüp görmediğini ayrıntılı bir şekilde görebileceksiniz. Hem çalışanlar hemde sizlere yönelik bu yenilikte herkes önemli bir doküman güncellemesi sonrasında birbirlerini görebilecekler.

Güncellemenin bu hafta itibariyle başladığı ve yöneticilerin bu özellik haricinde belli kişi ve bölümleri kısıtlama yetkisine sahip olacağıda belirtiliyor. 21 Mart tarihi ile beraber güncellemenin tüm kullanıcılara erişmesi bekleniyor.





PAYLAŞ