G Suite Basic ve Business fiyatlarında sürpriz değişiklik! - Haberler - indir.com

G Suite Basic ve Business fiyatlarında sürpriz değişiklik!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-24 16:15:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google tarafından özellikle işletmelere yönelik sunulan bir hizmet olarak dikkat çeken G Suite fiyatlarında değişikliğe gidiliyor. İşte yeni fiyatlar ve değişiklikler ile ilgili detaylar.

Google eposta ve sohbet gibi işletmelere özel pek çok hizmeti G Suite çatısı altında toplayarak sunmaya başlarken bu hizmetler için işletmelerin ya da bireysel kullanıcıların belirli bir ücret ödemesi gerekiyor. Aylık üyelik üzerinden gerçekleştirilen bu ücretlendirmelerde değişikliğe gidileceği açıklandı. Basic ve Business olarak ayrılan iki farklı paketin fiyatında da değişikliğe gitmeyi hedefleyen Google, yeni fiyatların 2 Nisan 2019 itibarıyla geçerli olacağını söyledi. 

Google, G Suite'e güncelleme yapıyorGoogle, G Suite'e güncelleme yapıyor

G Suite uygulamaları dosyalarınıza kimin baktığını gösteriyor

G Suite yeni paket fiyatları nasıl olacak?

G Suite yeni paket fiyatları çok ciddi bir yükseliş olmasa da kullanıcıların daha fazla ödeme yapmasına neden olacak. Yapılan açıklamalara göre Basic sürümde kullanıcı başına ücret 6 dolar olacak. Şu anda geçerli olan ücretler ise 5 dolar. Business sürümünde ise ücret 12 dolara çıkacak. Şu andaki ücret ise 10 dolar.

Google'ın yapmış olduğu açıklamalarda en üst seviye olarak bilinen Enterprise için herhangi bir değişiklik planlanmadığı belirtildi. Bu bakımdan sadece ilk iki pakette bir değişiklik yapılacak. Bunun yanı sıra bölgelere yönelik fiyatlarda daha yüksek artışların yapılabilmesi de mümkün. Öyle ki Google resmi açıklamalarında bu konuya özellikle yer verilmiş durumda.

G Suite geliştirmeleri beraberinde zam da getirdi

Uzun zamandan beri fiyatlarda herhangi bir artış öngörülmeyen Google, sürekli geliştirdiği uygulamalara son olarak yapay zeka desteği eklemişti. Tüm bu değişimler ve güncellemeler fiyatlardaki artışı da beraberinde getirdi.

2 Nisan 2019 tarihi itibariyle Google'ın bu yeni hizmetlerinde farklı bir süreç başlayacak. Google yaptığı açıklamada üyeliği devam eden kullanıcılara yönelik de detaylı bilgi paylaştı. Şu anda yıllık plan dahilinde aboneliği bulunan kullanıcılar fiyat değişikliğinden etkilenmeyecek. Fakat bir sonraki paket alımında ya da yenilemelerde 2 Nisan tarihi itibariyle güncellenmiş olan fiyatlar üzerinden ödeme yapılması gerekecek. Bu nedenle G Suite tercih eden kişilerin, bu değişimi göz önünde bulundurması gerekiyor.

Google, G Suite'e güncelleme yapıyor 


G Suite uygulamaları dosyalarınıza kimin baktığını gösteriyorG Suite uygulamaları dosyalarınıza kimin baktığını gösteriyor

PAYLAŞ