Fransa Profesyonel Futbol Ligi'nin espor ligi kuruluyor - Haberler - indir.com

Fransa Profesyonel Futbol Ligi'nin espor ligi kuruluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-25 23:46:07
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Oyun

E-spor dünyasındaki hareketlilik devam ederken, camiaya olan katılımlarda her geçen gün artış yaşanıyor. Espor dünyasını canlandıran yeni haber, Fifa tarafından FIFA 17 e-Ligue-1 müjdesinin verilmesiyle geldi.

Espor dünyasının günümüzdeki popülaritesi gitgide artmaya devam ediyor. Espor, ülkemizdeki takımların bu camiaya katılmasıyla beraber, ülkemizde de daha sık takip edilen konulardan birisi oldu. Türkiye Ligi'nde ilk olarak Beşiktaş Espor dünyasına katılırken, onu Galatasaray ve Fenerbahçe'de takip etti. Espor dünyasındaki gelişmelerin ardı arkası da kesilmeden devam ediyor. FIFA geçtiğimiz günlerde Espor'a daha çok değer vereceği yönünde bazı açıklamalarda bulunmuştu. En son attığı adımlar bu sözlerini destekledi. Fransa Profesyonel Futbol Ligi'nin Espor Ligi kurulacağı yönünde bilgi verildi.

Espor dünyasındaki hareketlilik gün geçtikçe artarak devam ediyor ve Espor camiası daha da ilgi görmeye başlıyor. Ülkemizde de yavaş yavaş ilginin çoğaldığı Espor dünyasından yeni haber daha geldi. FIFA, geçtiğimiz günlerde Espor camisına daha çok önem vereceğini ve bu alanda çalışmalar yapacağını duyurmuştu. FIFA başkanı Gianni Infantino, bu konuyla alakalı açıklamasında ülkelerde espor federasyonu kurulması için çalışmalar yapılacağı ve profesyonel liglerin oluşturulacağı söylenmişti. Bu açıklamaların üzerine FIFA sözünde durarak hamlesini yaptı ve Fransa Profesyonel Futbol Ligi'nin Espor camiasında yer alacağına ilişkin bir haber verildi. Bu haber Fransa 1. Lig başkanı Didier Quillot tarafından duyuruldu. Kurulacak olan bu ligde takımlar yaz ve kış aylarında şampiyonluk için mücadele edecekler. Kış ayları Kasım-Ocak, yaz ayları ise Şubat-Mart tarihleri olarak belirlendi. Fransa 1. Ligi'nde bulunan 20 takımda bu turnuvada yer alacaklar. Oyunda en çok puanı alan takım ise Mayıs ayında gerçekleşecek playofflara katılma hakkına sahip olacak ve şampiyonluk yarışına girecek. Şampiyon olmayı başaran oyuncular, FIFA tarafından yapılacak Avrupa Ligi'ne katılabilecekler. Her takım kendi liginden şampiyon olarak, Avrupa Ligi'nde oynamaya hak kazanabilecek.

 
 

 





PAYLAŞ