Fransa Milli Eğitim Bakanı'ndan Pokemon GO Talebi - Haberler - indir.com

Fransa Milli Eğitim Bakanı'ndan Pokemon GO Talebi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-09-19 10:56:55
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Oyun

Bu yılın en çok konuşulan oyunlarından birisi olan Pokemon GO, Fransa tarafından bir kez daha gündeme getirildi. Fransa Milli Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem, oyunun yapımcılarından rica da bulundu.

Kuşkusuz bu yaz çıkıp, çok kısa bir süre de adından çok fazla söz ettirmeyi başaran oyunlardan birisi Pokemon GO oldu. Bazı zamanlar olumlu eleştiriler, bazı zamanlarsa halktan ve yöneticilerden olumsuz eleştiriler alan oyun, bir şekilde hep gündemde kalmayı başardı. Büyükten küçüğe herkes tarafından yoğun bir ilgi gören oyun, hala oynanmaya devam ediyor. Birçok ülkeden gelen yasaklar oyunun kitlesinin erimesine yol açmadı ve insanlar oynamaktan vaz geçmeyerek Pokemon GO çılgınlığını sürdürmeye devam etti. Son haftalarda gündemde adını duymadığımız oyun, yakın zamanlarda Fransa tarafından yeniden gündeme getirildi.

Pokemon GO çılgınlığı, ne kadar son zamanlarda gündemde ilişkili bir haber yer almasa da hız kesmeden devam ediyor. İnsanları sokaklarda telefonlara kitleyen oyun, pokemonların dağılışı açısından yöneticilerden hayli tepki alıyordu. Özellikle resmi kurumlarda yer alan pokemonlara, fazlasıyla tepki gösterilmiş ve birçok yerden oyuna yasak çıkmıştı. Şimdi Fransa Milli Eğitim Bakanı Milli Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem oyunu yeniden gündeme taşıyarak, oyunun yapımcılarından rica da bulundu. Yürüdüğünüz sırada herhangi bir yerde karşınıza çıkan pokemonlar, okullarda da aynı şekilde karşınıza çıkıyor. Durum böyle olunca resmi kurumlardan sonra, Fransa Milli Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem, konuyla alakalı konuşma gereği duydu. Milli Eğitim Bakanı yaptığı konuşmasında, oyunun yapımcı firması Niantic'ten, Fransız okullarının herhangi birine pokemon yerleştirmemesini rica etti. Bunu hem öğrencilerin okul içerisinde dikkatinin dağılmaması sebebiyle hem de pokemonlar için dışarıdan insanların gelmemesi sebebiyle istediğini de belirtti. Bakanlık, Niantic firmasıyla konuyla ilgili görüşme talebinde de bulundu. Yapılan açıklamaya ve talebe, Niantic'ten henüz açıklama gelmiş değil.

 





PAYLAŞ