Fransa Kripto vergisini düşürdü - Haberler - indir.com

Fransa Kripto vergisini düşürdü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-02 17:35:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Kripto paralar hayatımızda gittikçe yer alıyorlar. Bu yeni sanal para birimleri gelecekte önemli yer tutacağını düşünen devletler şimdiden bu para birimleri hakkında düzenlemeler gerçekleştiriyorlar. Bu noktada Fransa devleti, kripto paralardan edinilen sermaye karlılığı üzerinden alınan vergi %45 iken bu oranı %19' a düşürme kararı aldı. Bilgi edinilen kaynaklara göre kripto paralar üzerine alınan bu karar ışığında , 1991 yılında ülkede yürürlüğe giren ve gelir seviyesine göre farklılıklar gösteren genel sosyal destek vergisi eklenilse dahi %40 oranını aşamayacak.

Kripto para birimlerinden en popüler olanı olan Bitcoin son günlerde artış göstererek 9 bin doların üstünde değerine ulaşırken diğer sanal para birimlerinde de arz talep dengesiyle gerçekleşen değer artışı ile birlikte gelen bu indirim sayesinde , kripto para yatırımcılarının yüzünü güldürüyor.

Gerçekleşen kararda Fransa' nın üst idare mahkemesi olan Danıştay tarafından kripto para gelirlerinin taşınabilir mal olarak sınıflandırılması gerektiğine karar verdi. Bu sebepten ötürü 2014 yılında getirilen kripto paralara ilişkin vergi düzenlemesinin yenilenmesi ihtiyacı doğdu. Yeni düzenlemeden önce kripto para birimlerinden elde edilen kazançların , endüstriyel ve ticari karlar veya ticari olmayan karlar olarak sınıflandırıldığı ifade edilirken bu sınıflandırma ile söz konusu  gelirlere ait olan vergi Fransa' da yaşayanlar için %45 olarak hesaplanmaktaydı.

Yalnızca kripto paralara ilişkin olarak getirilen yeni düzenlemeyle gelirlerden elde edilen karın %19' luk vergiye tabi olması kararı verilirken kripto para madenciliğinden elde edilen gelirler eski vergi sınıfına dahil olacak.





PAYLAŞ