Fransa ile Facebook İş Birliği Yapacak! - Haberler - indir.com

Fransa ile Facebook İş Birliği Yapacak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-14 20:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Sosyal Medya

Fransa'nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesindeki sosyal medyadaki nefret içerikli paylaşımlara karşı mücadele etmek için Facebook ile birlikte işbirliği yapacağını açıkladı.

Fransa ile Facebook İş Birliği Yapacak!

UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü) da düzenlenen "İnternetin Yönetimi Forumu"nda açıklamalarda bulunan Macron, ülkesinin gelecek yılın başından itibaren, sosyal medyada nefret içerikli paylaşımlar için mücadele edeceğini açıkladı. Bu konu için Facebook ile 6 aylığına iş birliği yapacağını da belirtti. Macron, bu konu için farklı bir şirketi de ziyaret edeceğini belirtti. 

Sosyal medyadaki nefret içeriklerine karşı ilk defa bir adım atılacağını belirten Macron, büyük şirketleri de bu konu içerisinde yeni çalışmalar yapmaya devam etti. Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa Birliği genelinde, sosyal medya platformu üzerinden yapılan nefret suçu içeren paylaşımların en kısa süre içerisinde kaldırılması için yasal düzenlemenin kabulü çağrısında da bulundu. Bu duruma ek olarak Twitter üzerinden olumsuz etki oluşturabilecek tüm etkileri kaldırmak istiyor.

Bu çalışmaların temel amacı ırkçılık, hakaret, kutuplaşma, küfür veya savaş tehditleri gibi Sosyal medya üzerinden olumsuz etkilere neden olacak gönderileri kaldırmak istiyor. Bundan dolayı diğer ülkelerinde bu şekilde bir iş birliği yapmasını istiyor.





PAYLAŞ