Foxconn'da üretim normale döndü - Haberler - indir.com

Foxconn'da üretim normale döndü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-16 23:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde dünyada da etkisini gösteren corona virüsü teknoloji dünyasında dengelerin değişmesine neden oldu. Corana virüsünün yayılmasıyla beraber Apple'ın en büyük iş ortaklarından biri olan Foxconn fabrikalarını kapatmıştı. Güncel olarak elde edilen bilgilere göre ise şirketin üretim hattının nomale döndüğü yönündedir. Salgın nedeniyle Çin başta olmak üzere, diğer birçok teknoloji şirketi operasyonlarını durdurma kararı aldıklarını açıklamışlardı. Bunlardan biri olan Foxconn, Reuters'in hazırlamış olduğu rapordan elde edilen bilgilere göre corona virüs salgını öncesi üretim seviyesine geri döndü. 

Apple'ı bu durumla yakından ilişkili

Tayvanlı gazetecilerin sorularına yanı veren Foxconn şirketinin kurucusu Terry Guo, fabrikalarında gerçekleştirilen üretim hatlarının normale döndüğünü açıkladı. Guo, bu süreci beklediklerinden daha kısa sürede atlattıklarını dile getirirken, Japonya ve Kore merkezli olan tedarik zincirlerinin de henüz istenen seviyeye ulaşmadığına da değindi. Şöyle ki her iki ülkenin de corona virüs salgını ile mücadelesi halen devam ediyor. 

E-ticaret devi Alibaba Corona virüsünü saniyeler içinde tespit eden yapay zeka sistemi geliştirdi!E-ticaret devi Alibaba Corona virüsünü saniyeler içinde tespit eden yapay zeka sistemi geliştirdi!

Foxconn şirketinde işlerin yoluna girmiş olması, bu şirkete iPhone montajını yaptıran Apple şirketini de yakından ilgilendiriyor. Şirket tarafından piyasaya sürüleceği söylenen iPhone 2 modelinin çıkış süresinin erteleneceği konuşuluyordu fakat Foxconn operasyonlarının normale dönmesinin söz konusu bu ertelemenin iptali üzerinde de etkisi olup olmayacağını ise önümüzdeki günlerde görmek mümkün olacak. Teknoloji dünyasını yakından ilgilendiren corona virüsü ile mücadele halen birçok ülkede devam ediyor. Teknoloji şirketlerinin salgının devam etmesi halinde neler yapacağı yakın zaman içerisinde belli olacak gibi gözüküyor. 

 


YouTube, Corona Virüsü reklamlarını göstermeyecek!YouTube, Corona Virüsü reklamlarını göstermeyecek!
Apple ve Google Corona virisüyle ilgili içeriklere sansür mü uyguluyor?Apple ve Google Corona virisüyle ilgili içeriklere sansür mü uyguluyor?
Apple Corona virüsü ile ilgili bir takım uygulamaları reddediyorApple Corona virüsü ile ilgili bir takım uygulamaları reddediyor

PAYLAŞ