Foxconn Hindistan'daki yatırımlarını arttıracak - Haberler - indir.com

Foxconn Hindistan'daki yatırımlarını arttıracak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-23 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük iPhone üreticilerinden biri olan Foxconn, Hindistan'daki yatırımını daha da artırılacağı bildirildi. Tayvan merkezli olan şirket aynı zamanda ikinci çeyrekteki gelirinin, ocak mart ayı dönemine göre çift haneli büyüme gösterme beklediğini açıkladı. iPhone akıllı cihazların üretiminden sorumlu olan Faxconn, Hindistan'daki yatırım hacmini daha artıracağını ve buradaki olumlu gidişata yönelik finansal raporları bir kaç içinde açıklayacağı bildirildi. Tayvan merkezli olan şirketin yıllık genel toplantısında konuşan Foxconn Başkan’ı Liu Youngway, koronavirüs salgınından kaynaklı olumsuzluklar olsa da, Hindistan'ın kalkınma için parlak bir bölge olduğunu söyledi.

Youngway, "Buradaki bir sonraki adımı atmak için ilerliyoruz. Belki birkaç ay içinde bu adımların ne olacağını açıklayabilir, herkese rapor verebiliriz. Amacımız, Hindistan’a daha fazla yatırım yapmak" dedi. Foxconn zaten Apple ve Xiaomi için Hindistan'da akıllı cep telefonu üretimi yapıyor fakat üretici şirket, mart ayında koronavirüs salgını nedeniyle fabrikalarına kilit vurmak zorunda kalmıştı. 

Foxconn, iPhone X üretiminde, çocuk işçi kullandığını itiraf ettiFoxconn, iPhone X üretiminde, çocuk işçi kullandığını itiraf etti

Corona virüs, Faxconn'un birinci çeyrekteki karını etkiledi

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde teknoloji dünyası büyük sorunlarla karşı karşıya kaldı. Bunlardan biri de Foxconn şirketi oldu. Foxcoon şirketinin birinci çeyrekteki karı, korona virüs salgınının etkileri nedeniyle son yirmi yılın en düşük seviyesine gerilemişti. Tayvan merkezli olan şirketin ocak mart aylarını kapsayan birinci çeyrekteki karı, hem Çin ve Hindistan'daki üretimin askıya alınması hem de akıllı ceo telefonlara yönelik talebin azalmasının bir sonucu olarak son yirmi yılın en düşük seviyesini gördü. 

İlk çeyrek sonuçlarını pandeminin etkilerini yansıtan "özel bir durum" olarak nitelendiren Foxcoon Youngway, Çin’deki tesislerinde herhangi bir hastalık riskinin olmadığını ve bu nedenle de üretime beklenenden daha erken devam edebileceklerini dile getirdi. Şirket, Çinli yatırımcılarından ve yerel yöneticilerinden kaynak elde ederek, salgının neden olduğu kayıpları telafi etmek için elinden geleni yapıyor. 

Foxcoon, yılın ikinci çeyreğinde büyüme göstermeyi hedefliyor

Yılın ilk çeyreğinde gerileme yaşanmasına karşılık, ikinci çeyrekte çift hanelin rakamlara yükselmeyi hedefliyor. Üretici şirket Foxcoon, yılın ikinci çeyreğinde gelirinin ilk çeyreğe göre çift haneli büyüme göstermesi beklediği fakat yine de bir önceki yılın aynı dönemine göre tek haneli bir düşüş yaşayacakları aktarıldı. Orta ve uzun vadede, ikinci bir salgın dalgasının endüstri için önemli bir risk oluşturduğunu belirten Tayvanlı şirket, bu olumsuz tablonun en kısa zamanda tersine dönmesini umuyor. Pandemi sürecinde onlarca şirket çeşitli zararlarla karşı karşıya kaldı. Bu şirketlerden biri de Foxconn şirketidir. Şirket ilk çeyreği kötü geçirse de ikinci çeyrekte toparlanmak için çabalıyor. 


iPhone yapımcısı Foxconn, 866.000.000$ karşılığında Belkin'i satın aldıiPhone yapımcısı Foxconn, 866.000.000$ karşılığında Belkin'i satın aldı
iPhone üreticisi Foxconn, Mart ayının sonunda normal üretim kapasitesine dönebilecek!iPhone üreticisi Foxconn, Mart ayının sonunda normal üretim kapasitesine dönebilecek!
Foxconn'da üretim normale döndüFoxconn'da üretim normale döndü

PAYLAŞ