Fotoğrafların sahte olup olmadığını gösteren internet sitesi - Haberler - indir.com

Fotoğrafların sahte olup olmadığını gösteren internet sitesi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-03 09:47:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Sosyal medya üzerinde yayınlanan fotoğrafların doğruluğundan şüphe ediyorsanız, onları kontrol edebileceğiniz bir site mevcut.

Günümüzde insanlar artık haberleri ve gündemi daha çok internet üzerinden takip etmeyi tercih ediyor. Bu durum habere en hızlı şekilde ulaşma konusunda yararlı olsa da yalan haberlerin çoğalmasına da neden olabiliyor. İnternet üzerinden yayınlanan görseller, zaman zaman sahte ya da montaj olabiliyor ve bunu ayırt etmek de güçlük çekilebiliyor. Fakat bu anlamda hizmet veren bir site sayesinde, şüphe duyduğunuz bir görselin doğruluğunu teyit edebileceksiniz.

Gün içerisinde internet sitelerinde ya da sosyal medya üzerinden karşımıza çıkan haberler arasında birçoğu yalan haber olabiliyor. Bu durum yalnızca ülkemizde değil, genel anlamda dünya çapında görülen bir sorun. Fakat Tineye.com adlı site sayesinde, doğruluğu konusunda şüpheye düştüğünüz bir görselin doğruluğunu sorgulayabileceksiniz.

Tineye.com, görselin ilk yer aldığı yeri bulmanızı sağlıyor

Dünya genelinde büyük bir sorun haline gelen yalan haberlerle uğraşabilmek adına pek çok alternatif üretilmeye çalışıyor. En doğru bilgiye ulaşabilmek adına başvurabileceğiniz yerlerden birisi TinEye.com sitesi. TinEye.com, görsellerin sahte bir görsel olup olmadığı konusunda emin olmanızı sağlıyor. Bunun için öncelikle şüphe duyduğunuz görseli cihazınıza ya da bilgisayarınıza indirin.

Sonra siteye girerek şüphe duyduğunuz görseli arama butonuna yükleyin. Karşınıza görselin yayınladığı yer – yerler hakkında sonuç listesi çıkacak. sonuç listesinden çıkan görselin üzerine tıklayın ve Compare seçeneğini seçin. Sonrasında da Switch tuşuna basarak, gerçek ve montaj hali arasında karşılaştırma yapabilirsiniz.





PAYLAŞ