Fotoğraflardan Excel’e tablo algılama ile aktarım yapılabilecek - Haberler - indir.com

Fotoğraflardan Excel’e tablo algılama ile aktarım yapılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-01 12:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft Excel için geliştirilen yeni mobil özellik, pek çok kullanıcının işini kolaylaştıracak. İşte fotoğraftan otomatik tablo algılama özelliği. 

Windows 10 için Word, Excel ve PowerPoint Önizleme Yayınlandı 

2016 Yılının Son Büyük E-Spor Etkinliği Taiwan Excellence Gaming Cup2016 Yılının Son Büyük E-Spor Etkinliği Taiwan Excellence Gaming Cup

Microsoft Excel’in mobil sürümü için yapılan yenilik, uygulamaya büyük bir işlevsellik katacak. Konuyla ilgili yapılan tanıtımlarda fotoğraftan tablo algılama özelliğinin geliştirildiği belirtilirken kullanıcılar çekecekleri fotoğraftaki tabloyu dijital olarak düzenlemeye başlayabilecek.

Basılı yayınların aktarımı kolaylaşacak!

Konu ile ilgili yapılan tanıtıma göre yazılı olarak yer alan tüm tablolar, Microsoft Excel ile tabloya dönüştürülebilecek. Kullanıcıların bu konuda artık tek tek işlem yapmasına gerek kalmayacağını söyleyen Microsoft, basit bir fotoğraf çekimi ile kolay bir şekilde tablonun aktarılabileceğini söylüyor.

Yapay zeka destekli bir şekilde geliştirilen Microsoft Excel tablo algılama sistemi, karışıklık yaratmadığı gibi aynı düzenin Excel’de oluşturulmasını sağlıyor. Üstelik saniyeler içerisinde gerçekleşen bu işlemler sayesinde kullanıcıların beklemeleri ya da fotoğraf çekimi dışında herhangi bir iş ile uğraşmasına da gerek kalmıyor.

Veri girme, tablo hazırlama ya da kağıtlardaki verileri dijitale aktarma görevini yerine getirmek isteyenler için Microsoft Excel mobil özelliği, işleri büyük bir kolaylıkla yapmanızı sağlayacak. Insert data form picture ya da Türkçe kullananlar için fotoğraftan veri girişi yap seçeneğini seçerek ulaşabileceğiniz bu yeni özellikte, ekranda yer alan pencere üzerinden tabloyu kamera ile çekmeniz gerekiyor.

Tanımlama alanları önemli

Fotoğraf çekimi sırasında kullanıcıların dikkat etmesi gereken en önemli detay, fotoğrafın tam olarak bir tabloyu içermesi ve farklı bir metnin ya da tablonun ekranda yer almaması. Fotoğraf çekimi sonrasında kırpma işlemleri ile tabloyu sınırlandırarak sorunsuz bir şekilde aktarım yapabilirsiniz.

Şu anda Android ile sınırlı olan özellik, yakın zaman içerisinde iOS için de geliştirilecek. 

Excel'de Grafik Nasıl Oluşturulur?


MC Excel JavaScript  Fonksiyonlarını destekleyecekMC Excel JavaScript Fonksiyonlarını destekleyecek

PAYLAŞ