Fotoğraflar, Google Fotoğraflara Nasıl Yedeklenir? - Haberler - indir.com

Fotoğraflar, Google Fotoğraflara Nasıl Yedeklenir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-19 16:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Akıllı cihazınızın hafızasının dolma sorunu ile karşı karşıya geliyorsanız ya da akıllı cihazınızda bulunan fotoğrafları yedeklemek isterseniz Google Fotoğraflar uygulamasından faydalanabilirsiniz. Teknoloji alanının dev isimlerinden biri olan Google tarafından sunulan Google Fotoğraflar uygulaması, mobil cihazınızda bulunan fotoğrafları yedeklemek ve güvenle saklamak için en iyi depolama alanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Android akıllı cihaz ya da tablet, iPhone, iPad, Mac veya Windows PC kullanıyorsanız bile tüm fotoğraflarınızı otomatik olarak yedekleyerek gücen içerisinde bir arada tutabilirsiniz. Üstelik Google Fotoğlar uygulamasını kullanmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Yedekleme yapmak için internetinizin olması yeterdi olacaktır. 

Google Fotoğraflar uygulaması içerisinde fotoğrafların yüklenme boyutunu "yüksek kalite" seçerseniz, yedeklediğiniz ögeler için sınırsız depolama alanına sahip olursunuz. Fakat buna rağmen Google'ın yükleme sınırlaması 16 MP'den daha büyük fotoğrafları otomatik olarak sıkıştıracak ve yükleme alanınızı artıracaktır. Akıllı cihazınızın depolama alanını kullanmak yerine fotoğraflarınızı Google Fotoğraflar ile yedekleyerek güven içerisinde saklayabilirsiniz. Google Fotoğraflar uygulaması içerisinde fotoğrafların yüklenme durumunu "Orijinal" olarak seçtiğiniz taktirde, söz konusu fotoğraflar herhangi bir sıkıştırmaya ihtiyaç duymadan yüklenir. Fakat bu şekilde Google hesabınızın depolama kotasını sınırlandırmış olacaksınız. Ücretsiz hesaplar için bu orijinal yükleme 15 GB şeklinde hazırlanmıştır. Fakat bu kota size yeterli gelmiyorsa daha fazla alan satın alabilirsiniz. 

Telefon veya Tabletten Google Fotoğrafara Yedekleme Yapmak

Akıllı cihazınızdan ya da tabletinizden Google Fotoğraflar uygulamasına yedekleme yapmak isterseniz bunu sadece bir kaç adım ile gerçekleştirerek akıllı cihazınızı daha da güvende tutabilirsiniz. Üstelik fotoğrafları akıllı cihazınızdan silseniz bile Google Fotoğraflardan silinmeyecektir. Yedekleme yapmak için aşağıdaki adımları takip edin. 

- iOS veya Android işletim sistemli akıllı cihazınızda Google Fotoğraflar uygulamasını indirin. İndirmek için ücret ödemeyeceksiniz.

- İndirme işlemini tamamlayarak uygulamanızı açın ve menü düğmesine basın. Menü düğmesi, sağ üst köşede üç noktalı yatay çubuk olarak görülüyor. 

- Menü bölümünden ‘Ayarlar’ı seçin, ardından ‘Yedekle ve senkronize et’ kısmına dokunun.

- En üstteki düğmeyi kullanarak yedekleri açın.

PC veya Mac’ten Google Fotoğraflara yedekleme yapmak

Akıllı cihazınızdan değilde bilgisayarlarınızdan yedekleme yapmak için aşağıdaki adımları takip edin.

- Bilgisayarınızdan yedekleme yapmak için Google Backup and Sync.'u indirin ve yükleme işlemini gerçekleştirin.

- Buradan Google hesabınıza giriş yapın.

- Fotoğraf klasörünüzü kendi tercihinize göre seçin.

- Fotoğrafları yüksek kalitede veya orijinal kalitede yüklemeyi seçin.

- ‘Fotoğrafları ve videoları Google Foto’ya yükle’ seçeneğini işaretleyin.

 - Google Drive’dan dosyaları senkronize edip etmeyeceğinizi seçin.

- Yedeklemeye başlamak için ‘Tamam’ı tıklayın.

Yine yedekleme yapmak için aşağıdaki adımları takip gerekmektedir.

Google Fotoğraflar uygulaması akıllı cihazınızın arka planında sürekli olarak çalıştığı için cep telefonunuzun batarya ömründe ciddi tüketime sebep olacaktır. Fotoğraflarınıza erişmek için Google üzerinden de herhangi bir tarayıcıyı kullanarak fotoğraflarınıza erişim sağlayabilirsiniz. Belirli saat aralıklarında otomatik olarak çalışan Google Fotoğraflar uygulaması kendi kendine fotoğraflarınızı yedekler. Fotoğraflarınız akıllı cihazınızdan silinse de Google Fotoğraflardan silinmeyecektir. 

 





PAYLAŞ