Fotoğrafçılık konusunda en iyi mobil cihazlar - Haberler - indir.com

Fotoğrafçılık konusunda en iyi mobil cihazlar

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-29 08:00:20
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

En iyi kamera özelliğine sahip olan telefonlar hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. DxOMark'dan elde edilen bilgilere göre en iyi kameraya sahip olan telefonları yazımızda yer alıyor. 

Teknoloji dünyasında yaşanan gelişmeler ile beraber akıllı cep telefonların kameraları oldukça güçlü bir hal aldı. Bu sebeple de mobil fotoğrafçılığa olan ilgi her geçen daha da artıyor. 

Huawei P40 Lite 5G Avrupa'da satışa çıkıyorHuawei P40 Lite 5G Avrupa'da satışa çıkıyor

En iyi kameralı telefonlar

Huawei P40 Pro

Ürettiği telefonları kamera performansı ile ön plana çıkan Huawei'nin geçtiğimiz hafta içerisinde kullanıcıların beğenisine sunduğu amiral gemisi, en iyi kamera özelliğin sahip olan telefonlar arasında ilk sırada yer alıyor. Cihazın DxOMark'dan aldığı puan 132'dir. Cihazın arkasında 4 ön kısmında ise çift kamera yer alıyor. Arka kısımda yer alan kameralardan biri 50 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.9 diyafram açıklığına sahip. Aynı zamanda telefonda ultra geniş açılı kamerada yer alıyor. Bu ultra geniş açılı kamera ise 40 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.8 diyafram açıklığındadır. Telefoto kameraya değinmek gerekirse 12 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/3.4 diyafram değeri ile karşılaşmak mümkündür. Bu özellik ile kamera 5 kat optik yakınlaştırma yapma özelliğine sahiptir. 

iPhone 12 Pro Max

En iyi kameralı telefonlar listesindeki bir diğer cihaz ise Apple'ın amiral gemisidir. Apple A14 Bionic işlemcisinden güç alan bu cihazı yüksek performansının yanı sıra kamerasıyla da dikkat çekiyor. Cihazın, DxOMark'dan aldığı puan ise 130. Apple 12 Pro Max'in arka kısmında üç adet kamera yer alıyor ve bir de TOF LiDAR tarayıcı bulunuyor. 

Cihaz, 12 Megapiksel çözünürlüğündeki geniş açılı lensi f/1.6 diyafram açıklığı ile sunuluyor. Aynı zamanda ultra geniş açı kamera ise 12 Megapiksel çözünürlüğe f/2.4 diyafram değeri bulunuyor. Diğer bir yanda ise 12 Pro Max’in 12 Megapiksel telefoto lensi f/2.2 diyafram vardır. Bunlara ek olarak ise LiDAR, derinlik algılamak için kamera kurulumunda yer alan özellikler arasındadır.

Samsung Galaxy S20 Ultra

En iyi kameralar listesinde yer alan Samsung cihazı geçtiğimiz yılın amiral gemilerindendir. S20 Ultra, markanın yeni amiral gemisi DxOMark'dan aldığı 126 puan ile geride bıraktı. Cihazın arka kısmında dörtlü kamera dizilimi yer alıyor. 108 MP kameraya sahip olan telefon, buna ek olarak ise 48 Megapiksel periskop kamera, 12 Megapiksel ultra geniş açı ve 0.3 Megapiksel derinlik sensörüne sahiptir.

iPhone 11 Pro Max

Listenin bir diğer üyesi ile iPhone 11 Pro Max oldu. Markanın önceki amiral gemilerinden olan bu cihaz halen en iddialı telefonlar arasında yer alıyor. Aynı zamanda en iyi kameralı telefonlar arasındaki cihaz, DxOMark'dan aldığı 124 puan ile de pek çok amiral gemisini geride bırakmayı başarıyor. Cihazda üçlü kamera sistemi yer alıyor. Ana kamera olarak ise OIS destekli 12 Megapiksel f/1.8, 26 mm kullanılırken, ikinci kamerada 12 Megapiksel f/2.0 13 mm telefoto ve üçüncü kamerada ise 12 Megapiksel f/2.4 13 mm ultra geniş açı kamera yer alıyor.

OnePlus 9 Pro

DxOMark'dan aldığı 124 puan ile OnePlus 9 Pro, Samsung Galaxy S21 Ultra gibi ciddi bir rakibini geride bıraktı. Söz konusu bu cihazın arkasında dörtlü kamera yer alıyor. 50 Megapiksel f/2.2 ana kameraya; 48 Megapiksel çözünürlüklü f/1.7 diyafram açıklığına sahip geniş açılı ve OIS destekli lens, 8 Megapiksel telefoto ve 2 Megapiksel mono eşlik ediyor. Aynı zamanda söz konusu bu cihaz cihaz fotoğraf çekimi konusunda başarılarıyla bilinen Hasselblad markası ile ortak üretilen kameraya sahip.


Huawei P40 gece çekimi modu ile geceleri aydınlatacakHuawei P40 gece çekimi modu ile geceleri aydınlatacak
iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 mini için uygulanan testler dikkat çektiiPhone 12 Pro Max, iPhone 12 mini için uygulanan testler dikkat çekti
iPhone 12 Pro Max en iyi ekranlı akıllı telefon olduiPhone 12 Pro Max en iyi ekranlı akıllı telefon oldu

PAYLAŞ