Fotoğraf Paylaşım Servisi Flickr, 10 Yaşında - Haberler - indir.com

Fotoğraf Paylaşım Servisi Flickr, 10 Yaşında

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

2004 yılında Kanada merkezli olarak kurulan ve dünyanın 63 ülkesinde popüler olan fotoğraf paylaşım platformu Flickr, ulaştığı 92 milyon kullanıcısı ile birlikte 10'ncu yaşını kutluyor.

Caterine Fake ve Stewart Butterfield tarafından kurularak ilk yılında 1 milyon kullanıcıya ulaşmayı başaran Flickr, bilindiği üzere 2005 yılında 35 milyon dolara Yahoo tarafından satın alınmıştı. Günümüzde dünyanın 63 ülkesinde aktif olarak kullanılan ve 92 milyon kullanıcı sayısına ulaşan Flickr, 10'ncu yaşı şerefine resmi blogu üzerinden yayınladığı açıklamaya göre servis içerisinde 2 milyon grubun yer aldığını ve günde 1 milyon fotoğrafın paylaşıldığını bildirdi.

Yahoo'nun satın almasından sonra büyümeye dayalı hızlı bir ivme kazanan Flickr'deki bu büyümenin en büyük sebebinden birisi Mayıs 2013'te her kullanıcıya 1 TB fotoğraf saklama imkanı tanıması oldu. O günden sonra da siteye yüklenen fotoğraf sayesinde yüzde 170'lik bir artış yaşandığı kaydedildi.

Ayrıca Yahoo gibi güçlü bir şirketi arkasına alan Flickr, yeni nesil fotoğraf paylaşım platformlarından olan Instagram gibi uygulamaların arasında popülerliğini yitirmeden 10'ncu yaşını doldurdu.

Flickr'nin 10'ncu yaşı şerefine hazırladığı Infografik ile Happy 10th Birthday videosunu aşağıda bulabileceğiniz gibi Flickr mobil uygulamalarını sitemizden ücretsiz olarak cihazınıza indirebilirsiniz.

Flickr Onuncu Yıl infografigi




Flickr Onuncu Yıl Videosu


PAYLAŞ