Forza Horizon 5'in çıkış tarihi duyuruldu - Haberler - indir.com

Forza Horizon 5'in çıkış tarihi duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-14 12:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

Xbox’ın E3 2021 tanıtımı ile birlikte en çok merak edilen Forza Horizon 5 çıkış tarihi de açıklandı. Oyun 9 Kasım 2021 tarihi itibariyle erişilebilir olacak.

E3 uzun zamandan beri konuşulan oyunlar hakkındaki pek çok soru işaretinin giderildiği bir etkinlik oldu. Özellikle Pazar günü Microsoft tarafından yapılan tanıtımlarda pek çok farklı oyun için fragman paylaşıldı ve bilgiler aktarıldı. Bu oyunlardan birisi de Forza Horizon 5’ti.

Forza Horizon 5 ne zaman çıkıyor?

Resmi açıklamalara göre oyun 9 Kasım 2021 tarihi itibariyle erişilebilir olacak. Microsoft tanıtımına geliştirici şirket Playground Games de katılırken oyun için Microsoft’un büyük önem verdiği ve yatırım yaptığı Xbox Game Pass için yapılan özel anlaşma da duyuruldu. Standart sürümü ile Xbox Game Pass’e gelecek olan oyunu, bu sayede oyun servisine abone olan oyuncular oynama şansına sahip olacak. Forza Horizon 5, bilgisayarların yanı sıra Xbox One, Xbox Series X ve Xbox Series S platformlarında desteklenecek.

Forza Horizon 5 için açıklanan özellikler neler?

Tanıtımda oyundaki bazı detaylar hakkında açıklamalar yapıldı. Buna göre son dönemlerde grafik teknolojilerinde büyük bir yenilik olarak dikkat çeken ışın izleme ve photogrametri gibi özellikler Forza Horizon 5’te desteklenecek. Bu bakımdan daha gerçekçi grafikler ile oyunculara ulaşacak olan Forza Horizon 5, mevcut grafik yenilikleri nedeniyle bilgisayarları biraz daha zorlayacak. Meksika'da geçecek olan hikaye, Meksika'nın farklı alanlarının tanıtılması adına da oldukça önemli.

Oyun için en çok merak edilen kritik noktalardan birisi ise açık dünya. Ancak geliştirici firma ve Microsoft tarafından yapılan tanıtımlarda bu konuya dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı ve sorular yanıtlanmadı.

Yapılan tanıtımlardaki bilgilerin yanı sıra şu ana kadar paylaşılan 2 fragman dahilinde oyun için detaylara ulaşmak mümkün. Serinin bugüne kadarki en iddialı yapımı olacak Forza Horizon 5, almış olduğu grafik güncellemeleri ile seriyi sevenler için beklentileri daha da arttırmış durumda. Kasım ayı itibariyle satışa sunulacak oyunun bugüne kadarki en yüksek satış rakamlarına ulaşması bekleniyor.

Forza Horizon 5 için yayınlanan yeni bir fragman ve daha önceki fragman ise şöyle;





PAYLAŞ