Fortnite'nin Google'a ağır faturası: 50 milyon dolar! - Haberler - indir.com

Fortnite'nin Google'a ağır faturası: 50 milyon dolar!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-16 16:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

Fortnite iOS sürümü Apple mağazasında yayınlanırken Google Play’de yer almadı. Bu durum Google’a 50 milyon dolar zarar getirdi.

Son dönemlerin en çok ilgi gören oyunlarından birisi olan Fortnite, iOS uygulama mağazasında yayınlanarak 5 aylık süre içerisinde Apple’a 54 milyon dolarlık bir kazanç sağlamıştı. Bu durum Google için iyi bir örnek olsa da SensorTower tarafından yapılan planlamalar sonrasında Fortnite Android versiyonu resmi internet sitesi üzerinden paylaşıma sunuldu. Bu durum sonrasında uygulama markette yer almayan Fortnite, Google Play için büyük bir kayıp yarattı.

Fortnite Battle Royale Sistem GereksinimleriFortnite Battle Royale Sistem Gereksinimleri

Fortnite'ı kazanmanız için 5 ipuçu

Google gelir sağlayamadı

Daha önceki oyunlarını Google Play üzerinden sunmuş olmasına rağmen Fortnite için bu yolu tercih etmeyen geliştirici ekibi, markanın 50 milyon dolarlık bir gelirden olmasına neden oldu. Play Store’da yer almayan uygulama Fortnite’nin resmi internet sitesi üzerinden APK olarak paylaşıldı. Kişiler resmi internet sitesindeki indirdikleri oyun dosyalarını telefonda kolay bir şekilde oynayabilir durumda. Bu nedenle Google Play’de oyun yer almaması ne kullanıcı ne de SensorTower için olumsuz bir durum yaratmıyor.

Komisyon imkanı ortadan kalktı

Google Play sistemi gereği uygulamaların oyun içi satın almalarında Google belirli bir komisyon kesintisi yapıyor. Fortnite için de benzer bir durum oluşacağından dolayı Google gelir sağlamayı hedefliyordu. Fakat Google Play’de yayınlanmayan oyun sayesinde kullanıcıların ödediği ücretlere Google kesintisi yapılmadı.  Apple, App Store’da gerçekleşen uygulama içi satın alımlardan %30 komisyon alıyor. Fortnite iOS sürümünde son güncellenen rakamlara göre 180 milyon dolarlık bir işlem gerçekleştirildi. Bu nedenle Apple yaklaşık 54 milyon dolarlık bir gelir sağladı. Bu durumun Google cephesinde ise ortalama olarak en az 50 milyon doların Google’ın kasasına gireceği öngörülüyordu.

Fortnite 5. Sezon Açıldı!


İlgili uygulamalar
Fortnite Mobile, Galaxy Note 9'dan farklı bir telefonda da çalıştıFortnite Mobile, Galaxy Note 9'dan farklı bir telefonda da çalıştı
Fortnite'ın Android sürümü çıktı [VİDEO]Fortnite'ın Android sürümü çıktı [VİDEO]
Android için Fortnite'ın Beta Sürümü Yayınlandı!Android için Fortnite'ın Beta Sürümü Yayınlandı!

2019 FORTNITE WORLD CUP


PAYLAŞ