Fortnite'ın şimdi de günlük geliri açıklandı - Haberler - indir.com

Fortnite'ın şimdi de günlük geliri açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-25 18:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Oyun dünyasının son dönemde en popüler yapımlarından biri olan Fortnite, başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Ciddi bir kitle tarafından oynanan yapım, hem video oyun dünyasında hem de mobil oyun dünyasında oldukça seviliyor. Oyun dünyasındaki birinci yılını dolduran Fortnite için, geçtiğimiz günlerde birinci yıl içeriği de duyuruldu. Sürekli içerik yenilemesi ile taze kalmayı başaran yapım, son zamanlarda Battle Royale türünün en örneği olarak kabul ediliyor. Fortnite, en büyük rakibi PUBG'ı da son birkaç aydır gerisinde bırakmış durumda.

Fortnite Battle Royale'in sahip olduğu popülerlik elbette geliştirici ve yayıncı ekibe de ciddi kazançlar getiriyor. Daha önce oyunun Epic Games'e kazandırdığı aylık gelir açıklanmıştı. Aylık gelirden sonra oyunun şimdi de günlük getirdiği gelir dudak uçuklattı. Üstelik Fortnite, henüz Android için çıkış yapmadı.

Fortnite'ın günlük geliri 3 milyon doları buldu

Fortnite, geçtiğimiz aylarda iOS platformları için de çıkmış ve bu platformda da ciddi bir başarı elde etmişti. Oyunun, App Store'da 90 gün içerisinde elde ettiği gelirin 300 milyon dolar olduğu açıklanmıştı. Sensor Tower tarafından açıklanan bu ilk raporda yer alan rakam, duyanları şaşırtmıştı. Oyunun ilk 10 gündeki geliri ise 2 milyon dolardı. Son olarak, 13 Temmuz tarihinde Fortnite'ın günlük gelirinin 3 milyon dolara ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Fortnite'ın günlük gelirinin bu kadar katlanmasında beşinci sezonun başlamış olmasının etkisinin olduğu düşünülüyor. Bununla beraber kısa bir süre önce, oyun için birinci yıl içeriği ve etkinlikleri de paylaşıldı. Yine bu durumunda geliri arttıracağı tahmin ediliyor. Fortnite'ın iOS sürümünden elde ettiği gelir şu an 150 milyon doları aşmış durumda. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda, Epic Games'in Fortnite e-spor dünyasına girdiğinde 100 milyon dolarlık ödül dağıtacak olması normal geliyor.





PAYLAŞ