Fortnite iOS'ta 100 Milyon Dolar Kazanca Erişti - Haberler - indir.com

Fortnite iOS'ta 100 Milyon Dolar Kazanca Erişti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-20 16:27:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Battle Royale oyunlarının pazardaki rekabeti sürerken şirketlerden oyunlarına dair istatistikler gelmeye devam ediyor. Son olarak PUBG cephesinden güncel oyuncu rakamına dair veriler paylaşılmıştı. Şimdi ise Nisan ayında Epic Games'e tam 296 milyon dolar kazanç sağlayan Fortnite oyunu E3 2018 ile beraber Nintendo Switch konsolu için de sunulmuş ve 24 saat gibi bir sürede 2 milyondan fazla indirme rakamına erişmişti. Mart ayı ile beraber ise İOS platformu için yayınlanan Fortnite için Sensor Tower tarafından önemli veriler paylaşıldı. Sensor Tower raporlarına göre iOS platformunda Fortnite 90 gün içerisinde tam 100 milyon dolar gelir sağlamış durumda.

Fortnite oyunu diğer platformlarda olduğu gibi iOS içinde ücretsiz olarak yayınlanmış ve önümüzdeki dönemlerde ise Android için de ücretsiz bir şekilde yayınlanması bekleniyor. Böyle kısa bir zaman içerisinde dünyanın en fazla oynanılan ve popüler bir hale gelen Fortnite, iOS haricinde Xbox One, PC, PlayStation 4 ve Nintendo Switch platformlarında yer alıyor. Oyun her platform için ücretsiz olsada oyun içi satın alımlar ile beraber Epic Games'ın böyle büyük bir gelir sağladığı biliniyor. Oyunun yayınlanan 4.sezon içeriği ile beraber şirket Mayıs ayında tam 50 milyon dolar seviyesine gelmiş durumda.

90 günlük süreçte 100 milyon gelir barajını aşan Fortnite'ın bu hızda 100 milyon dolar gelir elde eden üçüncü oyun olduğu ifade ediliyor. Bu noktada Clash Royale adlı mobil oyun 51 gün içerisinde tam 100 milyon dolar geliri aşmıştı. Bir dönemin popüler oyunu olan Pokemon Go ise 90 gün içerisinde 600 milyon dolar elde etmişti. Sizlerde Fortnite'ı mobil platformlarınız üzerinden ücretsiz bir şekilde indirerek oynayabilirsiniz.





PAYLAŞ