Fortnite, iOS'da Dev Kazanç Sağladı - Haberler - indir.com

Fortnite, iOS'da Dev Kazanç Sağladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-08 16:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Geçtiğimiz aylarda piyasaya giriş yapan Fortnite oyunu bir anda patlamış ve dünya genelinde oldukça popüler bir oyun olmuştu. Hayatta kalma yapısına sahip Fortnite’ın en büyük rakibi ise PUBG olarak biliniyor. Her iki oyunda alanlarında iddialı olurken günlük kullanıcı sayısı gibi rakamlarda rekorlar kırmaya devam ediyorlar. Şimdi ise Fortnite cephesinden yeni gelen bilgilere göre oyunun gelir rakamları belli olmaya başladı. Fortnite iOS platformu için 15 Mart tarihinde piyasaya sürülmüştü. iOS cihaz sahiplerinden ise 200 günlük süreçte tam 300 milyon dolar para kazandı. Son zamanların yükselen yıldızlarından olan Fortnite yapımcısı Epic Games, yüksek gelirler elde etmeye devam ediyor.

Fortnite iOS Kullanım Oranları

Analiz şirketleri ile paylaşılan rakamlara göre Fortnite iOS versiyonu ile beraber Epic Games 300 milyon dolarlık bir gelir elde etmiş durumda. Oyun Mart ayı ortası ile beraber tüm iPhone kullanıcılarına sunulmuştu. Şirketin uygulamış olduğu iş modeli bakımından oldukça başarılı bir tablo ortaya çıkıyor diyebiliriz. Piyasada yer alan tüm platformlara destek sağlayan ve oyunu tamamen ücretsiz sunan Epic Games bu noktada oyun içi satın alımlardan yüksek gelirler elde etmeye devam ediyor. Kullanıcıların farklı görünümlerin kilidini açabilmek için oyun içi satın alımı sağlanıyor ve bu sayede şirket para kazanmış oluyor.

Ayrıca oyun içerisinde yer alan Dünyayı Kurtar adlı PvE modu için de ödeme yapmak gerekiyor. Kullanıcıların Fortnite için para harcadıkları en çok kısım ise kozmetik tarafı oluyor. Fortnite’da yer alan V-Bucks adlı sanal para ile oyun içerisinden satın alımlar yapmak mümkün oluyor. Ayrıca bu satın alımların diğer platformlar ile eş zamanlı olduğunu belirtelim. Fortnite iOS’un 200 günlük dönemde böyle bir gelir elde ederek rakiplerini geride bıraktığı ifade ediliyor. En popüler ücretsiz oyun olan Clash Royale ise iOS’da 200 günde 228 milyon dolar gelir elde etmişti.

Sensor Tower kaynaklı verilere göre ise Fortnite’ın oyun için satımları için günlük yaklaşık 1.5 milyon dolar harcandığı ifade ediliyor. Son olarak 27 Eylül ile beraber oyunun 6.sezonu yayınlandı ve günlük ortalamanın 2.5 milyon dolar seviyesine çıktığı ifade ediliyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ