Fortnite, iOS ve Android Platformlarına Geliyor - Haberler - indir.com

Fortnite, iOS ve Android Platformlarına Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-09 16:16:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Son dönemlerin başarılı oyunlarından birisi olan Fortnite için yeni bir karar açıklandı ve oyun geliştirici şirket Epic Games tarafından oyunun Android ve iOS platformuna olan versiyonlarının geleceği belirtildi. Unreal Engine oyun motoro geliştiricisi olan ve ayrıca Bulletstorm, Jackrabbit ve Gears of War gibi yapımlarında sahibi olan Epic Games tarafından geçtiğimiz sene Fortnite adlı bu oyun yayınlanmıştı. Craft üzerinde tasarlanmış olan bu oyun ücretsiz olmuş ve çok büyük bir oyuncu sayısına ulaşmıştı.

PlayerUnknow's Battleground oyunu ile yükseliş sergileyen Battle Royale serisine katılan Fortnite oyunuda milyonlarca kullanıcıya erişti. Bu durum sonrasında oyun geliştiricisi Epic Games tarafından oyunun iOS ve Android için piyasaya sunulacağı açıklandı. Sony ve Cross Play ile yapılan anlaşmalar ile Epic Games PC, PlayStation 4, Mac, iOS ve Android oyuncularının aynı sunucuda olabileceklerini ifade etti. Herhangi bir platformda kazanılan oyun başarımı diğer platformlara da aktarılabilecek.

Oyuncular bu kapsamda tek bir hesapları ile PS4, PC ve mobil üzerinden istedikleri zaman oynayabilecekler. 12 Mart tarihi ile beraber iOS kullanıcılarına sunulacak oyunun küçük bir grup ile testlere başlayacağı belirtiliyor. Yakın zamanda ise oyunun tüm mobil platformlarda tam hali şeklinde yayında olması bekleniyor.





PAYLAŞ