Fortnite, dünyada 3. sırada - Haberler - indir.com

Fortnite, dünyada 3. sırada

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-12 17:45:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Epic Games, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü oyunu Fortnite ile oyun dünyasında ciddi bir başarıl elde etti. Oyuna, çıktıktan bir süre sonra eklenen, şu sıra oyun dünyasının en popüler oyun modu Battle Royale, Fortnite'ın başarısında etkin rol oynadı. Fortnite, dünya çapında milyonlarca oyuncuya ulaşmayı başardı ve bu başarısı şu anda da devam ediyor. Bununla birlikte geçtiğimiz aylarda mobil versiyonu ile mobil oyuncuların karşısına da çıkan yapım, aynı başarıyı burada da elde etti. Şimdilik sadece iOS'ta oynanabilen Fortnite, yaz içerisinde Android için de çıkacak. Fortnite'ın oyun dünyasında gördüğü bu ilgi, onu dünya çapında en çok oynana oyunlar arasında üçüncü sıranın sahibi yaptı.

Fortnite'ın başarısı günden güne artıyor

Günden güne oyuncu sayısını yükselten Fortnite, BBC Türkiye'nin haberine konu oldu. Araştırma şirketi Newzoo, dümnyanın en çok oynanan oyunlarını listeledi. Bu listede, 50 milyon oyuncuya sahip olan Fortnite'ın 3. sırada yer aldığı görüldü. BBC, bu konunun haberini yaparken, Fortnite'ın başarılı olmasındaki nedenleri değerlendirdi. Buna neden olarak ilk etapta, oyunun ücretsiz olmasını gösterdi. Bir başka neden olarak ise Epic Games'in oyuna devamlı olarak getirdiği güncellemeleri gösterdi.

Epic Games ilk başlarda oyunu ücretli yapmayı planlarken, sonradan ücretsiz olmasına karar verdiğini açıklamıştı. Bu karar, Epic Games'in işine fazlasıyla yaradı. BBC, oyundaki şiddet, kan gibi ögelerin az olması nedeniyle, ebeveynler tarafından da onaylandığını söylüyor. Bazı ebeveynler, oyunun çocuklara ekip ruhu, iletişim gibi beceriler kattığını da söylüyor. Ocak 2018'de dünya sıralamasında altıncı sırada yer alan Fortnite, bu süreçte 3 sıra yukarı çıkarak, 3. sıraya yerleşti.





PAYLAŞ