Fortnite, dans yüzünden yine davalık oldu - Haberler - indir.com

Fortnite, dans yüzünden yine davalık oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-24 15:15:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Oyun dünyasının en popüler yapımlarından biri olan Fortnite’a, dans nedeniyle bir yeni telif davası daha açıldı.

2018 yılının en başarılı yapımlarından birisi olan Fortnite, geçtiğimiz yılı oldukça güzel kapattı. Çıktığı andan itibaren popülerlik yakalamayı başaran yapım, bu popülerliği hala kaybetmeden yoluna devam ediyor. 2018 yılı içerisinde, video oyun platformlarının yanı sıra iOS ve Android için de çıkış yapan Fortnite, oyuncu sayısında da ciddi bir artış yaşadı. Bu da Epic Games’in gelirlerini hayli yükselten noktalardan birisi oldu.

Kısa bir süre önce oyun ekibinin başına gelen talihsizlik, Fortnite hakkında telif davası açılmasına neden olmuştu. Oyunda yer alan bir dans dolayısıyla açılan bu davaya, aynı sebepten bir yenisi daha eklendi.

Fortnite'ı kazanmanız için 5 ipucu

2018'in En Çok Oynanan 7 Battle Royale Oyunu

Bu kez Blocboy JB Fortnite’tan davacı oldu

Fortnite’a açılan dans davaları son günlerde oyun dünyasını en çok meşgul eden konulardan birisi. Açılan dans davalarına bir yenisi, Blocboy JB tarafından eklendi. Blocboy JB, Fortnite’ta yer alan Hype adlı dans için, Fortnite’a telif davası açtı. Blocboy JB, Shot dansının kesildiğini ve kendisinden izinsiz bir şekilde bu dansın bir bölümünün oyuna eklendiğini iddia etti. Avukatları aracılığı ile maddi ve manevi hukuki süreci başlattığını söyledi. Blocboy JB tarafından açılan davaya, henüz Epic Games cephesinden yanıt gelmedi. Epic Games’e açılan dans davalarının şu sıra sayısı günden güne artarken, şirketin bu davaların sonucunda ne yapacağı merak konusu.





PAYLAŞ