Fortnite 5. Sezon Açıldı! - Haberler - indir.com

Fortnite 5. Sezon Açıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-13 09:40:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Epic Games tarafından geliştirilen Fortnite'ın 125 milyondan fazla oyuncusu bulunuyor. İçerisinde iki adet modu bulunan bu oyunda birinci mod da zombilere karşı savaşıyorsunuz. İkinci mod da ise hepimizin bildiği gibi 100 kişi arasında en son hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. 4 sezondur devam eden mücadelenin bugün sonuna geldik ve 5. sezonu açıldı. Oyuna yeni araç, yeni bölge, yeni karakterler ve daha bir sürü değişiklik ve yeni içerikler geldi. Bugün yayınlanan güncellemede Fortnite 5. sezonuna girmiş bulunuyor. Peki bu yenilikler neler? Detayların hepsi yazımızda...

Fortnite 5. Sezon Dünyalar Buluşuyor

Bugün itibariyle girdiğimiz 5. sezonda oyuna büyük değişiklikler geldi. Oyunda, oynayış, içerik, harita ve performans konusunda yenilikler yapıldı. İlk olarak haritada daha hızlı ilerlemek için yeni bir araç geldi. Araç golf arabasının birebir aynısı. Bu golf arabasıyla ekibinizi alıp dolaşabilir, alana gidebilirsiniz. Drift yaparak daha hızlı gidebilirsiniz. Golf arabası sadece hızlı gitmeye yaramıyor çatısı hoplatan kare görevi görüyor. Oyuna en çok damga vuracak özelliklerinden diğer biriyse haritaya gelen çöl bölgesi. Oyunun haritasının tamamen değiştiğini söylemek mümkün. Değişmeyen ufak tefek yerler kalsa da haritada eğlenceli yerler yapıldı. Bu çöl bölgesi oyuna, Palmiye Parkı, Kulüp Kalantor gibi iki farklı Çöl bölgesi geldi.

4. sezonun sonuna fırlatılan füze oyunda yırtıklar oluşturmuştu. Bu yırtıklar oyunda belli bölgelerdeki cisimleri yutmuş ve yok etmişti. Bunların oluşumunu o sırada oyunda olan milyonlarca kişi izlemişti. İşin ilginci herkesin birbirine düşman olduğu oyunda kimse birbirini vurmamış herkes bu olayı izlemişti. Tabi olaydan sonra herkes birbirine girmeye başlamış pompalılar, füzeler havalardan uçuşmuştu. Oyuna haritadan sonra gelen en büyük yeniliklerden biri oynayışımıza doğrudan etki edecek olan çemberler oluyor. Artık sekizinci ve dokuzuncu çemberler oyunda daha farklı yerlere daralacak. Oyundaki sezonluk görevleri tüm Fortnite oyuncuları bilir. Bu ilerlemeli görevler artık sezonluk değil tamamen istek doğrultusunda yapılacak. Yani o görevleri 2 sezon sonrada yapabileceksiniz.

5. Sezon Savaş Biletleri Geldi!

Bugün kapanan sunuculardan sonra saat 11:00 - 12:00 gibi oyun tekrar açıldı. Oyuna giren herkes Fortnite 5. sezon 'Savaş Bileti'ni alabildi. Savaş Bilet'i bildiğimiz üzere 950 V-papel karşılığında satılıyor. Ayrıca Savaş Bileti satın alırken yanındaki 2.800 V-papel değerindeki paketi alırsanız hem Savaş Bileti'ni hem de aldığınız bilete +25 seviye ekliyor. Oyun içi Savaş Bileti Ganimetleri de yenilendi. Oyuna gelen yeni efsanevi skinlere bu bilet aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Oyuna dair içerik bilgilerini paylaştık. Şimdi de oynayış bakımından gelen yeniliklere bakalım. 

Battle Royale modunda ki pompalı tüfeğe nerf geldi. Artık pompalı vurduğunuzda kaç tane saçma isabet ettiğini gösteriyor. Oyunda artık iki adet pompalı kullanarak seri pompalı atışı yapmak zorlaştı. Çünkü bir pompalı kullandığınızda ikinci pompalı iki saniye kadar beklemeye giriyor. Bu sayede çift pompalı kullanmak biraz daha zorlaştı. Bir diğer pompalı yeniliği ise oyundaki ağır pompalıya geliyor. Artık 5 adet saçma yerine diğer pompalılar gibi 10 adet saçma dağıtacak. Böylece mermiler dağılacak ve hasarında gözle görülebilir düşüş olacak. Ağır pompalıda herhangi bir hasar düşüşü yok fakat saçmalardan dolayı uzaktaki hedefe biraz daha az vuracaksınız.

Oyun içindeki arayüze font değişikliği geldi ve bazı tasarım değişikliği söz konusu oldu. Artık birinci olunca oyunda direk bir yazı çıkmıyor. Önce adam ölürken ağır çekim oluyor sonra '1. Azmin Zaferi' adlı yazı çıkıyor. Ayrıca oyun içi yeni özelliklerden biri portallar oluyor. Portallar haritanın bazı yerlerinde oluşuyor ve içerisine girdiğinizde sizi gökyüzüne fırlatıyor. Resmen bir trambolin gibi sizi yukarı fırlatıyor ve havada hızlıca hareket edebiliyorsunuz. Ayrıca oyunda performans iyileştirmeleri ve görüntü iyileştirmeleri de oldu.

Haberimizin sonuna gelirken sizlere bu eğlenceli oyuna gelen güncellemeleri son bir kez özet geçelim. Oyuna çöl haritası, yeni araç, performans iyileştirmeleri, yeni savaş bileti ganimetleri ve oyun içi ufak mekanik değişkliği geldi. Yaklaşık olarak 70 gün civarında süren bu maceraya sizde ücretsiz olarak katılabilirsiniz. Oyun içerisinde satılan ücretli savaş biletini almadan da oynayabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Oyun içerisindeki parayla satın alınan bu bilet yalnızca görünüme etki ediyor. Oyuncular arasında kimseyi öne geçirmiyor. Bu eğlenceli oyunu sahip olduğunuz tüm platformlardan oynayabilirsiniz. Hatta platformlar arası bağlantı olduğundan dolayı farklı platformlar bir arada oynayabiliyor. Oyunu Epic Games aracılığıyla indirebilirsiniz.





PAYLAŞ