Fortnite 2019 yılında rekor gelir elde etti! - Haberler - indir.com

Fortnite 2019 yılında rekor gelir elde etti!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-06 11:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Günümüzde dünyanın en çok oynanan ve popüler oyunlarından birisi olan Fortnite için 2019 yılı gelir rakamları belli oldu. Geçtiğimiz yıl bu oyun için yükseliş yılı oldu diyebiliriz. Hayatta kalma yapıda Battle Royale oyunu olan Fortnite, sunmuş olduğu oyun için dinamikler ve grafikler ile milyonlarca kişi tarafından oynanmaya devam ediyor. Oyuna olan ilginin büyümesi ile beraber Fortnite’ın 2019’da kazanmış olduğu gelirlerde bir hayli yükseldi. Buna göre oyun 2019 yılı içinde piyasa değeri olarak 120 milyar dolar seviyelerine kadar yükseldi.

Fortnite’ın 2019 gelirleri dikkat çekiyor

Kan kaybını durdurmak isteyen Fortnite, Google Play mağazasına geliyorKan kaybını durdurmak isteyen Fortnite, Google Play mağazasına geliyor

2019 yılı teknolojik anlamda olduğu kadar oyun dünyası için de oldukça hareketli geçti diyebiliriz. Oyuncular birçok yeni oyun yapımlarına sahip olurken, eski ancak popüler olan yapımlarda oynanmaya devam etti. Yapım şirketlerinin oyun ve donanımlara olan harcaması artarken bu noktada şirketlerin birbirleri arasında sıkı bir rekabete girdiği biliniyor. Bu noktada 2019’un trendi olan Battle Royale oyunları arasında PUBG ile sıkı bir yarışta olan Fortnite, sağlamış olduğu gelir rakamı ile dikkat çekiyor. Her iki oyunun da oldukça yoğun ve popüler bir oyuncu kitlesi bulunuyor.

Fortnite oyununu her ne kadar sevmeyen de varsa, seven kitlede oldukça büyük diyebiliriz. Bu noktada Fortnite, 2019 yılı içerisinde satışlardan 1.8 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. Oyunu oynamak ücretsiz olurken, oyun içi satışların bu derece büyük ilgi alması büyük gelirleri de beraberinde getirdi. Öyle ki ücretli olan oyunlar bile bu derece gelirler elde edemiyorlar. Epic Games bu noktada çeşitli birçok paket satın alımı kullanıcılarına sunuyor. Silahtan kıyafete kadar birçok oyun içi detaylara sahip olan bu paketler 10 dolardan başlıyor. 125 milyon aktif oyuncusu bulunan Fortnite, bu başarısını uzun bir süre daha sürdürmeyi hedefliyor.

Oyun pazarına genel olarak baktığımız zaman ise 120 milyar dolarlık bir değere ulaştığı gözüküyor. 2018’e göre yüzde 4 büyüme gösteren bu sektörün ana gelirleri de belli oldu. Bu kapsamda 64.4 milyar dolar oyunlar, 24.9 milyar dolar bilgisayarlar ve 15.4 milyar dolar ise VR için harcanmış oldu.


İlgili uygulamalar
Fortnite 2.49 ile gelen yeniliklerFortnite 2.49 ile gelen yenilikler
Fortnite'ta yılbaşı ağacı kostümü nasıl elde edilir?Fortnite'ta yılbaşı ağacı kostümü nasıl elde edilir?

PAYLAŞ