Fortnite, 14 yaşındaki hileci çocuğa acımadı! - Haberler - indir.com

Fortnite, 14 yaşındaki hileci çocuğa acımadı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-30 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Epic Games'ın dünyada bir hayli popüler olan oyunu Fortnite için oyun içerisinde yapılan hilelere karşılık önlemler alınmaya devam ediyor. Şimdi ise şirket hileye teşvik eden ve hile yapan 14 yaşındaki çocuk oyuncuyu mahkemeye verdi. Geliştirici tarafından çocuğun birçok defa hile yaptığı tespit edildi ve bunun neticesinde mahkemeye verildi. YouTube kanalı üzerinden diğer kullanıcılara hile yazılımını sunman ve yaptığı hileler sebebi ile mahkemeye verildiği açıklandı.

Çocuğun annesi tarafından gönderilen savunma mektubunda, bir çocuğun oyun kodlarını değiştirerek bir hile yapamayacağı ifade edildi. Bu kapsamda oğlunun bir günah keçisi olarak seçildiğini ifade etti. Bu noktada Epic Games'ın kodların değiştiğine dair bir kanıt sunmadığı ve oyunun tamamen ücretsiz olduğunı belirtti. Epic Games tarafından belirtilene göre 14 yaşındaki hile yapan bu çocuğun şirket gelirlerini etkilediği belirtiliyor.

Yargılanan çocuk Fortnite Battle Royale hilelerini YouTube üzerinden izleyicilerine sunmakla suçlanıyor. Henüz dava sonuçlanmamışken bu tarz hile ve oyunu etkileyecek durumların olmaması gerektiğini ifade edelim.





PAYLAŞ