Fornite Yapı Nedir? Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Fornite Yapı Nedir? Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-21 17:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler Battle Royale tarzı oyunlarından biri olan Fortnite, popülerliğini sürdürmeyi devam ediyor. Fortnite hem eğlenceli içerikleri bulunan hem de tatlı grafikleri ile kullanıcıları etkilemeye devam ediyor. Fakat son dönemlerde eğlenceden çıkıp iş rekabete bindi. Oyuncular artık hem eğlenmek hem de bir sürü oyuncuyu avlamak istiyor. Hal böyle olunca oyunda bazı yerlerde kendimizi geliştirmek zorunda kalıyoruz. Bu yazımızda o yerlerden birisi olan "yapı"ları inceleyelim.

Fortnite Yapı Nedir? Nasıl Yapılır?

Fortnite oyunu içerisinde bulunan yapılarda birçok tür bulunuyor. Bunları kendinizde geliştirebilirsiniz. Fakat profesyonel oyuncuların bu şekilde diğer oyuncuları çok daha rahat avladığını söylemeliyiz. Biz de bu konuda yazı az gelir diye bir video çektik. Bu videoya YouTube adresimizden veya hemen alttan ulaşabilirsiniz. 

PUBG ve Fortnite yasaklandı!PUBG ve Fortnite yasaklandı!

Videodan da görebileceğiniz üzere yapılar aslında üç kategoriye ayrılabilir. Bunlar;

  • Yükselme
  • Kule Dikme
  • Yükseklik Avantajı

İlk olarak yükselmeden bahsedelim. Yükselme; karşımızdaki düşmana karşı düz bir şekilde yükselmektir. Bu genelde 2 adet yan yana merdiven koyarak yukarı çıkmadan oluşur. Bu sayede rakibin üstüne geçer ve silahla vurabiliriz. Diğer bir adımımız kule dikme. Bu adım daha çok yeni başlayan veya önemli bir turnuvada bulunan oyuncuların kullandığı yöntemdir. Fakat normal oyunda da karşılaşmanız sıktır. Kule dikmede oyuncular birden fazla katlı kuleler diker ve bunların içinde saklanarak diğer oyuncuları avlamaya çalışır. Özellikle de son alanlarda sıkça görülen bir yapı tipidir. Tabi gün geçtikçe yapı taktikleri gelişiyor ve çok daha etkili olmaya başlıyor. 

Üçüncü adımımız yükseklik avantajı. Oyunda en çok zorlanacağınız ve yapılarınızın hepsinin tükenmesine yol açacak bir adımdır. Yükseklik avantajında, rakibinizden yüksekte olmak için sürekli olarak yukarılara çıkarsınız. Yukarıda olmanın avantajı şudur; rakibiniz yukarı çıkmak isterse siz yukarıda olduğundan kolayca vurabilirsiniz. Ayrıca alt tarafta yaptığı hareketleri görebilir ve rahat bir şekilde avlayabilirsiniz. Yapınızın içerisinde ise kolayca tuzak kurabilirsiniz. Rakibinizin alt taraftan ne yaptığınızı görmesi zor olduğundan sadece tahmin edebilir veya yapınızı kırmaya çalışabilir. Yapınızı kıracak olursa rahat bir şekilde çıkıp vurabilirsiniz.


Fortnite 7.1 İle Oyuna Sonsuzluk Kılıcı GeliyorFortnite 7.1 İle Oyuna Sonsuzluk Kılıcı Geliyor
Mobil oyun sektöründe PUBG mi Fortnite mı daha popüler?Mobil oyun sektöründe PUBG mi Fortnite mı daha popüler?
Fortnite Dansları Yüzünden Birkez Daha Davalık OlduFortnite Dansları Yüzünden Birkez Daha Davalık Oldu

PAYLAŞ