Format attıktan sonra Windows 10’a yüklemeniz gereken 9 uygulama - Haberler - indir.com

Format attıktan sonra Windows 10’a yüklemeniz gereken 9 uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-27 17:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Windows 10 sorun giderme araçlarına sahip olsa da çoğu zaman bilgisayarınıza format atıp temiz bir kurulum yapmak en iyi sonucu almanız ile ilgili size yardımcı olur. Windows 10'da format atma işlemini yaptıktan sonra yükleyeceğiniz ücretsiz uygulama programları hakkında bilgi edinmek isterseniz yazımızdan faydalanabilirsiniz. Eğer Windows  10 ile ilgili çeşitli sorunlarınız varsa Windows'u kurtarma seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Yaşanan sorunları çözemezsiniz son olarak tek yapmanız gereken bilgisayarınıza format atmak olacak. Yani Windows 10 silip yeniden temiz bir kurulum yapmaktır.

Windows 10'a format attıktan sonra hangi programları ve uygulamaları yeniden yükleyeceğiniz elbette sizin tercihiniz, ancak daha uzun ömürlü bir kullanım için yüklememiz gereken uygulamalar bazen kafa karıştırıcı olabiliyor. Bu listemizde, format sonrası Windows 10’a yüklemeniz gereken 10 uygulamayı sizler için derledik.

uTorrent Web Kullanıma Açıldı!uTorrent Web Kullanıma Açıldı!

Format sonrası Windows 10’a yükleyebileceğiniz 10 faydalı uygulama

  • Google Chrome, internet tarayıcısı.
  • Google Drive, bulut depolama.
  • uTorrent, dosya indirme.
  • WinRAR, dosya arşivleme ve sıkıştırma.
  • Daemon Tools, alternatif sanal sürücü ve optik disk yazma.
  • PhotoScape, hızlı fotoğraf düzenleme.
  • LibreOffice, ücretsiz ofis yazılım seti.
  • VLC Media Player, kapsamlı medya oynatma.
  • OBS Studio, ekran kaydetme.

Google Chrome

Google Chrome dışında Firefox ya da Opera gibi seçeneklere yönelmiş olabilirsiniz. Fakat her ne kadar RAM düşmanı olsa da Chrome, özellikle sunduğu eklentiler ile beraber ön plana çıkan bir internet tarayıcısıdır. Özellikle interneti yoğun kullanarak iş yapıyorsanız, eklentiler adeta en büyük kurtarıcılarınız olacak. Chrome uygulamasını kurduktan sonra hangi eklentileri kurmanız gerektiğine de göz atabilirsiniz. 

Google Drive

Bilgisayarınızda bulunan önemli verileriniz kaybolmayacak şekilde depolama için seçebileceğiniz en iyi ve güvenilir bulut depolama uygulamalarından biri olan şüphesiz Google Drive platformudur. Hemen hemen her platformda desteği bulunan Google Drive sayesinde özel verilerinizi ya da belgelerinizi hem mobil hem de PC'ye indirerek sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. 

uTorrent

Hemen hemen her kullanıcının hayatını kurtaracak özellikler sunan torrentlerinizi sorunsuz bir şekilde indirmek ve kullanmak için uTorrent, PC dünyasının vazgeçilmez uygulamalardan biridir. İnternet tarayıcısı üzerinden indirilen dosyaları çok daha hızlı bir şekilde indirmenize yarayan uTorrent sayesinde gerekli programların torrent dosyalarını bularak uTorrent üzerinden indiebilir ve zamandan tasarruf edebilirsiniz. 

WinRAR

Windows için dosyaları arşivleme ve sıkıştırma için kullanılan WinRAR, 25 yıldır hayatımızda olan ve herkesin de aşina olduğu bir program olarak kullanılıyor. Hem dosyalarını sıkıştırabilir hem de internet ortamında daha hızlı bir şekilde yüklemeniz sağlanır. Bu şekilde sıkıştırdığınız dosyaları arşivleyerek daha düzenli ve bir arada tutmanızı sağlayan WinRAR, Windows dünyasındaki en yararlı uygulamalardan birisi. İnternet üzerinden indirdiğimiz birçok kurulum dosyası veya belge WinRAR üzerinden sıkıştırıldığı için, bu uygulama Windows 10’a kurmamız gereken vazgeçilmez uygulamalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. 

Daemon Tools

Windows 10 işletim sisteminin mevcut sürümünde halihazırda bir sanal disk hizmeti bulunuyor. Fakat hem yılların verdiği tecrübe hem de ücretsiz olması ile Deamon Tools bu konudaki en kapsamlı alternatif. Bugün PC dünyasında, internet üzerinden veya uTorrent aracılığıyla indirdiğimiz birçok uygulama ve oyun ISO imaj dosyası formatında geliyor. İndirdiğimiz ISO dosyalarını açmak için de bir sanal sürücüye ihtiyaç duyuyoruz. 

 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ