Ford elektrikli araç çalışmalarını hızlandırdı - Haberler - indir.com

Ford elektrikli araç çalışmalarını hızlandırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-22 15:00:07
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Elektrikli araç yatırımlarını artırmaya yönelik hareket eden Ford, bir satın alım işlemi gerçekleştirdi. Şirket şarj yönetimi ve filo izleme yazılımı sağlayıcısı olarak görev yapan Electiphi'yi satın aldı.

Elektrikli araç piyasasındaki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ford, yeni bir satın alım anlaşması gerçekleştirdiğini aktardı. Şirket, California merkezli olan elektrikli araçlar için şarj yönetimi ve filo izleme yazılımı üreticisi Electiphi‘yi satın aldığını belirtti. Ford tarafından gerçekleştirilen bu anlaşmaya göre, Electriphi’ye ait olan ekipler ve hizmetler, ticari müşteriler için tasarlanan Ford Pro'ya entegre bir hale getirilecek. Ford Pro ile şirketi elektrikli araç filolarına geçiş yapmaya yardımcı olmak adına teknolojilerini daha da güçlendirmeye yönelik hareket ediyor. 

Xbox Haziran 2021 güncellemesinde neler geldi?Xbox Haziran 2021 güncellemesinde neler geldi?

"Ford depo şarj problemini ortadan kaldırıyor"

Söz konusu bu satın alma ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Pro CEO’su Ted Cannis, “Ticari müşteriler filolarına elektrikli araçlar ekledikçe depo şarj seçenekleri de istiyorlar. Ford’un Electriphi teknolojisinin yardımıyla filo depo şarjı için tek kaynaklı bir çözüm olma amacı da sağlanmış oldu” ifadelerini kullandı.

Ford’un Electriphi‘yi satın alması, şirketin Transit minibüsleri F–150 kamyonetlerinin tamamen elektrikli hallerinin piyasaya sürüldüğü bir dönem içerisinde girildi. F–150 Lighting Mayıs ayı içerisinde piyasada yerini aldı ve şirket, tanıtım yapmadan önce sadece bir hafta sonra 70 bin rezervasyon aldı. Aynı zamanda şirket, Mayıs ayı içerisinde 2025 yılına kadar iki platformda dahil olmak üzere e-mobiliteye 30 milyar dolarlık bir yatırım yaptığının duyurusunu gerçekleştirdi. Proje olarak tasarlanan arabalar, SUV'ler, kamyonetler ve dağıtım araçları gibi modeller için bir modüler platform ve büyük kamyonetler için farklı bir özel platforma sahiptir. 

 


Leica ilk akıllı telefon modeli Leitz Phone 1'i tanıttıLeica ilk akıllı telefon modeli Leitz Phone 1'i tanıttı
PTT çalışanları elektrikli scooter ile dağıtıma başlıyorPTT çalışanları elektrikli scooter ile dağıtıma başlıyor
Android televizyonlarda ekran görüntüsü nasıl alınır?Android televizyonlarda ekran görüntüsü nasıl alınır?

PAYLAŞ