For Honor nedir, nasıl oynanır ? - Haberler - indir.com

For Honor nedir, nasıl oynanır ?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-17 10:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Son zamanlarda oyun severlerin dikkatlerini üzerine çeken orta çağ konulu yapımlardan For Honor, geçtiğimiz günlerde bekleyenlerle buluştu. Ubisoft imzalı yapımlardan biri olan For Honor, yakın dövüş savaşına odaklanıyor. Orta çağ meraklıları tarafından da oldukça sevileceği düşünülen For Honor, multiplayer odaklı bir oynanışa sahip. Oyunda  The Chosen(Samuraylar),The Warborn(Vikingler),The Legions(Şovalyeler) şeklinde orta çağ savaşçılarından 3 taraf yer alıyor. Oyun hakkında çıkan tanıtım videsu, verilen bilgiler vs. oyunun daha da ilgi görmesini sağlamıştı. Son olarak da For Honor oynayacak oyunculara rehber olacak bazı bilgiler, oyun tutkunlarıyla paylaşıldı.

Merak edilen oyun For Honor'ın oynanışıyla da alakalı birçok kafa kurcalayan etmen bulunuyor. Oyunun mekanikleri, kolayca oyuncuların kendi lehine çevrilebiliyor ya da oyunda daha etkin bir şekilde düşmanlarla savaşılabiliyor. For Honor'ın yapımcı ekibinin söylediğine göre, oyuncular ellerinde taşıdıkları silahı hissedebilecekler. For Honor'da, The Art of Battle adlı bir sistem kullanılıyor ve bu sistem sayesinde, kılıçla dövüşlere ayrı bir hassasiyet kazandırılıyor.

For Honor ağırlıklı olarak karşılıklı kılıç dövüşlerinden oluşuyor. Oyunda yer alan Guard System sayesinde, oyuncular saldırı ve savunma için silahlarının konumlarını ayarlayabiliyorlar. Rakipler karşı karşıya kaldıklarında silahlarını 3 yönde tutabiliyorlar. Bunlar sağ, sol ve yukarı pozisyonları. Bu pozisyonlara göre de saldırı ya da savunma gerçekleştirilebiliyor. Oyunda 3 ayrı mod bulunuyor. Bunlar; Engelleme modu, saldırı modu ve koruma modu.

Saldırı modu: Bu modda rakibinize odaklanarak kendisini korumadığı anı yakalamanız gerekir. Daha sonra hafif ya da ağır olarak ayrılan iki saldırı çeşidinden bir tanesini seçerek saldırınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Koruma modu: Guard Mode isimli sistemle, oyuncu başka bir oyuncuyla karşılaşınca, Xbox için LT, PS 4 için  L2 ya da PC için CTRL tuşlarına basarak rakibine odaklanıyor. Tuşa bastığınız anda ekranınız rakibe göre hareket etmeye başlıyor. Karakteriniz de o an için uygun olan konumu alıyor. Bir rakibe odaklıyken başka bir rakibe odaklanmak için de Alt tuşuna basmanız gerekiyor.

Engelleme modu: Gelen saldırıları engellemek için, silahınızı rakibe göre ayarlamanız gerekiyor. Örneğin rakip silahını sol tarafa tutuyorsa, sizin de silahınızı sol tarafa geçirerek, bu taraftan gelecek olan saldırıyı engellemeniz gerekiyor.





PAYLAŞ