Flickr 1 TB ücretsiz depolama alanı sunmayı kesiyor - Haberler - indir.com

Flickr 1 TB ücretsiz depolama alanı sunmayı kesiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-02 14:00:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Sosyal Medya

Flickr geçtiğimiz aylarda profesyonel fotoğraf servisi olan SmugMug tarafından satın alındı. Bu satışın peşinden platformun işleyişinde yapılacak birkaç farklı önemli değişiklikler açıklandı. Bu değişikliklerin en büyüğü ise kullanıcılara sunulan depolama alanındaki değişiklilik olacak. Flickr 1 TB ücretsiz depolama alanı sunmak yerine 1000 adet fotoğraf yükleme seçeneğiyle yoluna devam etmeyi düşünüyor.

Flickr'dan konuyla ilgili olarak yapılmış olan açıklamada, "ücretsiz" olarak tanımlanan servislerin aslında tam anlamıyla ücretsiz olmadığını ve kullanıcıların verileriyle ya da zamanlarıyla ödeme yaptıklarını söyledi. Flickr, bu konuda tamamen şeffaf olma isteği nedeniyle böyle bir kararın alındığını da belirtti.

Fotoğraf Paylaşım Servisi Flickr, 10 YaşındaFotoğraf Paylaşım Servisi Flickr, 10 Yaşında

Flickr'da 1000 adet'den fazla fotoğraf veya video saklayan ücretsiz paket kullanıcılarının 8 Ocak 2019 tarihine kadar hesaplarını Pro pakete yükseltmeleri veya içeriklerini azaltmaları gerekiyor. Söz konusu tarih'den sonra Flickr'da 1000'den fazla fotoğrafı veya videosu bulunan ücretsiz hesaplar yeni içerik yüklemesi yapamayacak. 5 Şubat 2019 tarihinden itibaren ise hâlâ 1000 adet fotoğraf veya video sınırının üzerinde olan ücretsiz hesapların içerikleri en eskiden başlayarak sınıra ulaşıncaya kadar teker teker silinecek.

Flickr yıllık 49.99 dolar , aya göre taksit yapacak olursak 4-5 dolar civarı bir fiyat karşılığında abone olunabilen Flickr Pro servisinde de önümüzdeki aylarda dikkat çekici değişiklikler gerçekleştirmiş olacak. Bu pakete abone olanlar fotoğraf veya videolarını en yüksek çözünürlükte herhangi bir depolama alanı sınırı tanımadan saklayabilecek. Flickr Pro servisini alan kullanıcılar'a reklam da gösterilmeyecek. Saklanabilecek videoların uzunluğu 3 dakikadan 10 dakikaya kadar yükselecek. Aynı zamanda Adobe, SmugMug, Peak Design gibi şirketlerle iş ortağı indirimleri de sunulacak. 30 Kasım tarihine kadar da Flickr Pro'nun yıllık abonelik bedelinde yüzde 30 kadar indirim de uygulanacak.

Bundan sonra artık Flickr’a Yahoo hesabıyla giriş yapmaya da ihtiyaç duyulmayacak.

Flickr 1 TB ücretsiz depolama alanı sunmayı kesecek olsa da, Pro paketi daha avantajlı hâle getirerek bu durumu saklamayı amaçlıyor gibi görünüyor. Ocak ayı itibarıyla yürürlüğe girecek bu değişikliklerin şirkete neler getireceği zamanla göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Flickr'nin Android Uygulaması Güncellendi (Video)Flickr'nin Android Uygulaması Güncellendi (Video)
Flickr'a Giriş için Yahoo Mail Hesabı Zorunlu OlacakFlickr'a Giriş için Yahoo Mail Hesabı Zorunlu Olacak
Flickr iPad Uygulaması Yayınlandı!Flickr iPad Uygulaması Yayınlandı!

PAYLAŞ