Flash belleklere dikkat! - Haberler - indir.com

Flash belleklere dikkat!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-07 11:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Eski yöntemlerle kurumsal firmaları daha kolay bir şekilde siber saldırılar düzenleyebilen korsanlar, geliştirdikleri yeni yöntemler sayesinde teknolojilere yönelik yaptıkları saldırıları daha karmaşık hale getirmeyi başarıyorlar.

2001 yılından bu güne kadar Türkiye’nin önde gelen kurumlarına İş Sürekliliği, Arşivleme, Veri Koruma, IT Altyapı Yönetimi ve Güvenlik konularında bir hayli profesyonellik içeren çözüm üretimi gerçekleştiren Platin Bilişim Yöneticileri, gizemli flash bellek vakalarının son dönemlerde daha da arttığını ifade etti. Konuya açıklık getirmek isteyen Platin Bilişim Ağ ve Bilgi Güvenliği Müdürü Mehmet Bayram, “Türkiye’de yaz aylarında şirketlerin yaklaşık yüzde 80’i dijital felaketlerle mücadele etmek zorunda kaldı” dedi. Geleneksel yöntemlerden asla vazgeçmeyen siber saldırganları, yeni yöntemler denemeyi de ihmal etmiyorlar. Eski yöntemlerle kurumsal firmaları daha kolay bir şekilde siber saldırılar düzenleyebilen korsanlar, geliştirdikleri yeni yöntemler sayesinde teknolojilere yönelik yaptıkları saldırıları daha karmaşık hale getirmeyi başarıyorlar. Kurumlara yönelik yapılan saldırıların arttığını ifade eden Bayram, son dönemlerde gizemli flash bellek vakalarında artış olduğunu belirtti.

Sosyal mühendislik teknikleri yöntemleriyle kurumlara zarar vermek istiyorlar.

Bahsettiğimiz yöntem ile yapılan siber saldırılar, kendilerine kurban seçtikleri kişileri cezbetmek için bilinçli olarak falsh belleklerini ortada bırakıyorlar diyen Mehmet Bayram, “Masasına kendi için bırakıldığını düşünen veya içinde ne olduğunu merak eden kurum çalışanları, flash beleği kendi bilgisayarına takınca; bilmeden veya istemeden kendi bilgisayarlarına zararlı yazılım yüklemiş oluyor.” ifadelerini kullandı. Siber saldırganlar hassas verilere ulaşmak için yeni geliştirilen karmaşık yöntemler yerine tercihlerini basit yöntemlerden yana seçiyorlar. Kendilerine bir kurum çalışanı ya da topluluk üyesini kendine hedef seçen korsanlar, basit bir şekilde manipüle ederek sosyal mühendislik teknikleri yöntemleriyle kurumlara zarar vermek istiyorlar. Genellikle telefon görüşmeleri, WhatsApp ya da SMS yolu ile saldıran siber korsanlardan korunmak için, içeriğinden emin olmadığınız veya kendini yetkili bir kişi olarak tanıtıp sizin kafanızı karıştıracak kişilere kulak asmayın.





PAYLAŞ