Flappy Bird'den Sonra Şimdi de 2048 Çılgınlığı Başladı - Haberler - indir.com

Flappy Bird'den Sonra Şimdi de 2048 Çılgınlığı Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

19 yaşındaki İtalyan asıllı Gabriele Cirulli tarafından geliştirilen 2048 oyunu Flappy Bird oyunundan sonra son zamanların hem mobil hem de bilgisayarlarda en çok oynanan oyunlarından bir tanesi olmayı başardı.

HTML5 kod yapısı ile tasarlanan 2048 oyununun temel mantığı oldukça basit gibi görünse de mantığa dayalı bir oyun olduğu için oyuncuların hem zekasını hem de düşünce yeteneklerini kullanmaları gerekiyor. Oyundaki amaç ise; her hamlede ekranda beliren sayıları birleştirerek 2048 sayısına ulaşmak olacak. Oyuna adını veren 2048 sayısının değerine sahip olan kutuyu ortaya çıkarmak olsa da sadece bununla kalmayıp aynı zamanda 4096 değerindeki bir kutuya da sahip olmak için oyunu aynı şekilde oynamaya devam etmeniz gerekiyor.

2048 oyunu indir

Bilgisayar üzerinden buraya tıklayarak oynayabileceğiniz 2048'de alan üzerinde bulunan kutuları kaydırmak için ok tuşlarını, aşağıdaki bağlantı aracılığıyla iOS cihazınıza indireceğiniz oyunu telefon üzerinde ise dokunmatik ekrandaki el hareketlerinizi sağa sola kaydırarak hareket ettirmeniz gerekmektedir. Kaydırdığınız alanda aynı değere sahip olan iki kutu varsa 2x2, bu kutunun değeri 4 oluyor. Dolayısıyla aynı değere sahip iki kutuyu aynı alana doğru hareket ettirmekle 2048 sayısına ulaşmak zor olsa da ince bir düşünce ile bu mümkün oluyor.

Ayrıca Flappy Bird oyununda olduğu gibi yüzlerce klonu da uygulama mağazalarında yerini almış olan 2048 oyununun resmi iPhone uygulamasını aşağıdaki bağlantı aracılığıyla cihazınıza indirebileceğiniz gibi klonlarını da App Store ya da Google Play Store arama penceresi üzerine 2048 yazarak bulabilirsiniz. Ayrıca oyun için hazırlanmış olan özel oynanış videosunu da aşağıdan izleyebilirsiniz.




2048 Oynanış Videosu


PAYLAŞ