Fiziksel mağazalardaki indirme kodlarına PlayStation'dan sınırlama - Haberler - indir.com

Fiziksel mağazalardaki indirme kodlarına PlayStation'dan sınırlama

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-26 09:26:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Sony, PlayStation kullanıcılarının PSN hesapları üzerinde oyun satın alabilecek kredileri bulunmadıkları halde bile oyunları nakit para ile satın almalarını sağlayan indirme kodlarını sunma işlemlerini kaldırıyor. Oyun zevkinizi PlayStation üzerinden yaşamak isteyenlerdenseniz elbette ki çeşitli oyunlar ile vakit geçirmek en büyük zevklerinizden biri olacaktır. PSN hesapları üzerinden kredi ile oyun satın alamıyorsanız, oyun satın almanın farklı yöntemleri de mevcuttur. Şöyle ki herhangi bir oyunu nakit para seçeneği ile satın almanın iki farklı yöntemi vardır. İlki, oyunun fiziksel disklerini satın almaktır. İkinci ise, oyun mağazalarından oyunun dijital indirme kodlarını satın alarak oyuna dahil olmak. 

Yüksek Hıza Sahip Cfexpress Kartları Sony'den GeldiYüksek Hıza Sahip Cfexpress Kartları Sony'den Geldi

Bu imkanlara rağmen Sony, oyunlara fiziksel yollar ile ulaşım imkanlarını kısıtlayacak gibi gözüküyor. Bu durum oyuncular açısından son derece kötüdür. Kredi sistemi ile oyun almayan oyuncular için yollar kapatılmış oluyor. Tüm dünya çapında GameStop mağazalarına PlayStation tarafından gönderilen notun içeriğinde; "Sony, 1 Nisan’dan itibaren hiçbir perakende mağazaya dijital oyun indirme kodları sağlamayacak" şeklinde ifadeler yer alıyor. Fiziksel disk özelliğine sahip olan oyunlar satış mağazalarında yer almaya devam etse de, dijital oyunlara Sony tarafından gelen yenilikler sebebiyle PSN mağazaları üzerinden erişim sağlayabilecekler.

Bunun yanı sıra aynı zamanda PlayStation'ı tercih eden kullanıcılar, PSN hesaplarına oyun mağazalarında yer alan kredi kodları satın almaya devam edebilecekler. Ayrıca belirttiğimiz not içeriklerinde yer alan bilgiler sadece PlayStation üzerinden oynanan oyunları kapsıyor. Xbox ya da Switch oyunları için şimdilik buna benzer herhangi bir uygulama söz konusu değil. Oyun sektöründe pek fazla sevilmeyecek gibi gözüken bu durum hakkında henüz çok daha detaylı bir bilgi söz konusu değil. Yapılacak olan bu yeniliklerin oyuncuların oyun alanlarını eskisine göre çok daha kısıtlayacakları ortaya çıkıyor. Oyuncular bu sistemden pek de memnun kalacak gibi gözükmüyorlar. 

 

 


Sony, MWC İçerisinde 5G Telefonunun Prototipini SergiliyorSony, MWC İçerisinde 5G Telefonunun Prototipini Sergiliyor
PlayStation Vita Üretimi SonlandırılıyorPlayStation Vita Üretimi Sonlandırılıyor
PlayStation Classic İçin Büyük Bir Kampanya BaşladıPlayStation Classic İçin Büyük Bir Kampanya Başladı

PAYLAŞ