Fitbit cihazları artık kandaki oksijen oranını takip edebilecek - Haberler - indir.com

Fitbit cihazları artık kandaki oksijen oranını takip edebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-17 14:50:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Son zamanlarda Fitbit şirketi tarafından üretilen cihazlarda kanda yer alan oksijen seviyesini takip etmek amacıyla çeşitli sensörler yer aldı. Bu sensörlerin bulunmasına rağmen bu cihazlarda yazılım desteği bulunmuyordu. Fitbit şirketi bu hasta yazılım güncellemesi yaparak bunu adım adım dağıtmaya başladı. Geçtiğimiz aylar içerisinde Google şirketi tarafından satın alınan giyilebilir cihaz üreticisi Fitbit, uzun bir süredir heyecanla beklenen kandaki oksijen seviyesini takip etme özelliğini sahip olduğu cihazlarda aktif hale getirmeye başladı. 

Beklenen güncelleme geldi

Teknolojinin gelişmesi ile beraber gelişim sadece akıllı cihazlarda değil daha birçok üründe karşımıza çıkar oldu. Şöyle ki akıllı cep telefonlarında olduğu gibi aynı zamanda giyilebilir teknoloji de her geçen gün daha da geliştirildi. Akıllı saatler bildiğiniz üzere son derece zengin özellikler ile tasarlanır oldu. Fitbit tarafından üretilen akıllı saatler kandaki oksijen seviyesini ölçme donanıma sahipken cihazlarda bu yazılım mevcut değildi. Kanda yer alan oksijen miktarını ölçmek özellikle de oksijen, astım, nabız düzensizliği ve aynı zamanda uykusuzluk gibi çeşitli sağlık sorunlarını olduğundan daha erken fark edebilmeyi sağlar. Konu ile ilgili yapılan çalışmalara baktığımızda giyilebilir cihazlarda kandan oksijeni takip edebilen sensörler daha da talep görür hale geldi. 

Çocukları daha hareketli olmaya teşvik eden Fitbit Ace!Çocukları daha hareketli olmaya teşvik eden Fitbit Ace!

Fitbit şirketi aslında son dönemlerde giyilebilir cihazlarda yer alan kandaki oksijen seviyesini takip edebilecek sensörler kullanmayı tercih ediyordu fakat bunu aktif hale getirecek yazılım içerikleri ise henüz hazır değildi. Şirket bu konu hakkındaki çalışmalarını sonunda neticenlendirdi ve bu hafta içerisinde birçok kullanıcı kandaki oksijen seviyesini cihazları aracılığı ile ölçebilecek. Fitbit bu konu hakkında belirli bölge ve cihaz sıralamasını seyretmiyor. Şu an için Fitbit Versa, Lonic ve Charge 3 adlı cihazlar söz konusu güncellemeyi almış durumdadır. Fitbit tarafından yapılan ölçümlerin tam olarak doğru değerlendirme verileri sunacağı da belirtilen özellikler arasındadır. Yani şöyle ki sağlıklı bir uyku süreci geçirenlerde büyük değişimler ortaya çıkmıyor. Bu sayede ise kullanıcılara doğru veriler sunmak adına başarılı bir çalışma politikası seyrediliyor. Halihazırda son derece kaliteli olan giyilebilir akıllı cihazlar her geçen gün daha da fonksiyonel özellikler ile karşımıza çıkarak kullanıcıların beklentilerini karşılamaya yetiyor. Fitbit'in ürünleri yapılan güncelleme ile beraber artık kandaki oksijen oranını ölçüyor. 

 

 


Fitbit Charge 3 Special Edition incelemesiFitbit Charge 3 Special Edition incelemesi
Alphabet, giyilebilir teknolojiler üreten Fitbit'i satın alacak mı?Alphabet, giyilebilir teknolojiler üreten Fitbit'i satın alacak mı?
Google beklenildiği gibi Fitbit'i satın aldıGoogle beklenildiği gibi Fitbit'i satın aldı

PAYLAŞ