Fitbit cihazları artık grip salgınlarını tahmin ediyor - Haberler - indir.com

Fitbit cihazları artık grip salgınlarını tahmin ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-21 13:50:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Çıkış yaptığı günden beri sağlık alanında ciddi adımlar atarak dikkatleri üzerine çeken Fitbit artık grip salgınlarını da önceden tahmin edebilecek.

Günümüzün en yaygın kullanılan cihazları arasında giyilebilir teknoloji ürünleri yer alıyor. Sahip oldukları özelliklerle günden günde satışını arttıran cihazlar arasında son dönemlerde kullanıcıların ilgisini en çok çeken cihazlar ise Fitbit cihazları olarak karşımıza çıkmakta.

Alphabet, giyilebilir teknolojiler üreten Fitbit'i satın alacak mı?Alphabet, giyilebilir teknolojiler üreten Fitbit'i satın alacak mı?

2 senedir Fitbit cihazları sayesinde kullanıcıların nabız ve uyku verisini toplayan uzman araştırmacılar elde edilen verileri analiz ederek grip salgınlarını da doğru bir şekilde tespit etmeyi başardılar. Google tarafından atın alınan Fitbit giyilebilir teknoloji pazarında liderlikten uzaklaşmış olsa da milyonlarca kullanıcıya sahip. Nabız ve uyku düzeni verilerinin düzenli olarak incelenmesine imkan tanıyan cihazlar sayesinde artık grip salgınları da takip edilebilecek. Ortaya çıkan salgını anlık olarak sağlık yetkililerine haber verdiği iddia edilen Fitbit’in grip salgınlarını standart yöntemlere göre daha doğru bir şekilde tespit edebildiği aktarıldı.

Fitbit sağlık takibini kolaylaştırıyor

Yapılan araştırmada ABD’nin beş farklı eyaletinde yaşayan 47 bin Fitbit kullanıcısının bilgileri göz önünde bulunduruldu. Araştırma hakkında açıklanan detaylara göre uzmanlar kullanıcıların haftalık uyku düzeni ortalamasıyla genel nabız ortalamalarının haritalarını çıkardı. Ve daha sonrasında belirlenen seviyenin üzerine çıkan her ölçüm anormal olarak etiketlenerek “ABD Hastalık Kontrol Merkezi” veri tabanında yer alan tahminlerle karşılaştırılmış. Bu sayede grip salgınlarının ortaya Fitbit cihazları aracılığıyla doğru bir şekilde ortaya çıkarılabildiği gözlemlenmiş. Uzmanların bu alandaki çalışmalarının devam ettiğinin altını çizmekte fayda var. Söylenenlere göre bu raporlar ilerleyen zamanlarda bilimsel dergilerde de yayınlanacak.

Fitbit cihazları artık kandaki oksijen oranını takip edebilecek

Uzmanlar giyilebilir teknoloji cihazlarıyla kesin ve net sağlık tahminleri yapabilmek için daha araştırmalara devam etmek gerektiğini belirtse de, bu teknolojinin hali hazırda dünya çapında hastalık takibi için büyük bir potansiyeli olduğunu dile getirdiler.


Google beklenildiği gibi Fitbit'i satın aldıGoogle beklenildiği gibi Fitbit'i satın aldı
Google ve Facebook, Fitbit'i satın almak için yarışa girmiş!Google ve Facebook, Fitbit'i satın almak için yarışa girmiş!

PAYLAŞ