Firefox'tan Facebook Koruması İçin Yeni Eklenti Geliştirildi - Haberler - indir.com

Firefox'tan Facebook Koruması İçin Yeni Eklenti Geliştirildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-04 12:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler internet tarayıcısı Mozilla Firefox için yeni yayınlanan güncelleme ile beraber Facebook'tan korunmak isteyen kullanıcılar için özel bir eklenti kullanıma sunuldu. Facebook'un son günlerde yaşadığı veri skandalları ardından Firefox cephesinden tüm reklamların durdurulma kararı alınmıştı. Şimdi ise kullanıcılara yönelik Facebook'tan korunmak isteyenler için yeni bir eklenti geliştirildiği ifade edildi. Firefox'un bu yeni eklentisi ne işe yarıyor ve nasıl çalışıyor' Gelin bakalım.

Facebook Container Extension adlı bu eklenti kullanıcıların Facebook verilerini kontrol etmesine yardımcı oluyor. Bu eklenti sayesinde kimliğinizi gizli bir alanda tutarak diğer web sitelerindeki aktivitelerinizin Facebook ile paylaşılmasının önüne geçiliyor. Google üzerinden bir arama gerçekleştirdiğiniz zaman Facebook'ta hemen o arama ile alakalı reklamlar gösterilmektedir. Ancak bu eklenti sayesinde artık bu veri paylaşımı son bulmuş olacak.

Firefox'un gizli alanında tutulacak olan bu veriler Mozilla ile paylaşılacak mı dersiniz' Bu noktada resmi blog yazısında verilerin okunmadığını ve sadece eklenti kullanım sayısını gördüklerini dile getiriliyor.





PAYLAŞ