Firefox yeni özelliği ile video izlemeyi kolay hale getiriyor - Haberler - indir.com

Firefox yeni özelliği ile video izlemeyi kolay hale getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-05 15:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Sunulduğu günden bugüne büyük kitlelerin beğenisini kazanan popüler internet tarayıcısı Firefox, her geçen gün daha farklı özellikler ile gelişerek kullanıcıların beğenisini kazanmaya devam ediyor. Bugün itibariyle Mozilla'nın kendi blogu üzerinde yayınlanan bir yazı ile Firefox'un yeni özelliği hakkında bilgi ediniyoruz. Firefox Resim içerisinde Resim adı verilen söz konusu bu özellik ile beraber Firefox video seyretmek konusunda kullanıcılarına çok daha farklı kolaylıklar sağlayacak. Şöyle ki tarayıcıya eklenen bu yeni özellik sayesinde herhangi bir internet sayfasında dolaşırken küçük bir pencere içerisinde video izlemeniz mümkün olacak. Halihazırda gelişmiş düzeyde özelliklere sahip olan popüler internet tarayıcı Firefox, sık sık eklenen yeni özellikler ile beraber kullanıcıların daha çok işine yarıyor. 

Firefox için VPN benzeri eklentisi: Firefox Private NetworkFirefox için VPN benzeri eklentisi: Firefox Private Network

Firefox'a Resim içinde Resim adlı özellik geldi

Mevcut özellikleri ile belirli bir kitlenin gönlünü fethetmiş olan popüler tarayıcı Firefox, resim içinde resim adlı bir özelliğe kavuştu. Birçok kişi internet sayfalarında gezinirken video seyretmeye devam etmekten keyif alır. Kendi yöntemleriniz ile bunu yapmaya çalışsanız da zaman zaman bu pek de mümkün olmayabilir. Yani videoyu farklı bir pencere üzerinden açıp kenarda seyretmeye devam etseniz de zaman zaman bazı internet siteleri bunu yapmanıza izin vermez. Mozilla bu durumun önüne geçmek adına Firefox'e resim içinde resim adlı yeni bir özellik ekledi. Firefox kullanıcıları bu özellik sayesinde farklı internet sayfalarında gezinirken aynı zamanda kenarda videoda seyredebilecekler. 

Resim içinde resim özelliği şu an için sadece Firefox Windows uygulamasında kullanılır hale getirildi. Windows kullanıcıları, Firefox tarayıcısını kullanıyorsa tarayıcılarını güncelleyerek bu özelliği kullanmaya başlayabilirler. Mac ve Linux kullanıcıları ise gelecek ay içerisine Firefox resim içerisinde resim özelliğini kullanmaya başlayabilirler. Bildiğiniz üzere Firefox halihazırda gelişmiş düzeyde özelliklere sahip olan ve kullanıcıların da beğenisini kazanmış bir tarayıcıdır. Tarayıcının bu şekilde geliştiriliyor olması elbette ki kullanıcıların hoşuna giden detaylar arasındadır. 

 


İlgili uygulamalar
Mozilla: Firefox ücretli destek planını yanlışlıkla açıklamışMozilla: Firefox ücretli destek planını yanlışlıkla açıklamış
Firefox'un yeni sürümleri dört haftada bir yayınlayacakFirefox'un yeni sürümleri dört haftada bir yayınlayacak
Firefox 70 güncellemesi ile karanlık mod modasına dahil olduFirefox 70 güncellemesi ile karanlık mod modasına dahil oldu

PAYLAŞ