Firefox yeni güvenlik önlemleri üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Firefox yeni güvenlik önlemleri üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-07 09:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Firefox’un yeni sürümü için önemli güvenlik önlemleri üzerinde çalışmalar sürdüren Mozilla, kripto para madenciliği ve parmak izi verilerinin korunması gibi yeni güvenlik önlemleri üzerinde çalışıyor.

Mozilla kısa bir süre önce Firefox 65’i pazara sürdü ve izleme koruması anlamında kullanımını, anlaşılmasını daha kolay yapan önemli gizlilik seçenekleri geliştirdi. Fakat firma, Buzilla hata izleyicide yayımlanan yeni bir raporu gün yüzüne çıkardı. Görünen o ki ekip, Firefox’un yeni sürümü için birkaç yeni güvenlik sistemi üzerinde çalışma sürdürerek daha güvenli hale getirmeye çalışıyor. İlk olarak, yeni sürümünde günümüz ağında önemli bir yere sahip olan kripto para birimleri, aynı zamanda madencileri engelleme yeteneği sunacak. Buda demek oluyor ki tarayıcınıza kripto para madencileri sızamayacak. Aynı şekilde tarayıcınızı ve bilgisayarınızı uzaktan kullanamayacak.

Firefox, yeni güncellemesi ile interneti daha çekici hale getirmek istiyorFirefox, yeni güncellemesi ile interneti daha çekici hale getirmek istiyor

Mozilla, erişim sınırı mı getirecek yoksa önemli bir çözüm mü sunacak?

Şirket, aynı zamanda bir de parmak izi engelleme üzerinde çalışma sürdürüyor. Parmak izi okuyucuları her zaman güvenlik konusunda kötü sonuçlar bizlere sunuyor olmasa da, güvenli olmayan web sitelerinin kullanıcıların parmak izlerine ulaşması ciddi bir güvenlik problemi. Apple’ın da tarayıcısı olan Safari, macOS 10.14 Mojave ile parmak izi okumalarını sınırladı. Nedeni ise tarayıcıların, güvenli sayfaları diğerlerinden ayırt etmek oldukça zorlanıyor. Bu ciddi bir güvenlik açığı üzerinde çalışma sürdüren Mozilla, erişim sınırı mı getirecek yoksa önemli bir çözüm mü sunacak henüz kimse tarafından bilinmiyor. Çalışma sonlandığı zaman hangisine cevap verecek hep beraber göreceğiz.


iOS'ta Firefox İle dosya nasıl indirilir?iOS'ta Firefox İle dosya nasıl indirilir?
Firefox ile Youtube videolarında ekran görüntüsü nasıl alınır?Firefox ile Youtube videolarında ekran görüntüsü nasıl alınır?
Mozilla, Firefox Focus'a Reklam Engelleyici EkleyebilirMozilla, Firefox Focus'a Reklam Engelleyici Ekleyebilir

PAYLAŞ