Firefox OS Sistemine Sahip İlk Tablet Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

Firefox OS Sistemine Sahip İlk Tablet Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Bilgisayar kullanıcılarının yakından tanıdığı Mozilla'nın mobil işletim sistemi olan Firefox OS'a sahip ilk tablet bilgisayarı ortaya çıktı. Cihazın resimleri ile resmi özelliklerini haberimizde bulabilirsiniz.

Geçtiğimiz günlerde Mozilla'nın sahibi Asa Dotzle tarafından resmi olarak teknik özelliklerinin ilk defa açıklanmasından sonra Foxconn tarafından 'Flastfish' kod adı ile geliştirilen tablet Foxconn markasıyla satılacağı bilgisinin aksine aldığımız duyumlara göre InFocus firması tarafından satın alındığı ve piyasa da InFocus New Tab F1 adı ile 150 USD civarında bir fiyat etiketine sahip olacağı belirtilmekte.

10.1 inch'lik çoklu dokunmatik özellikli IPS kapasitif bir ekrana sahip olan tablet 1280 X 800 piksel çözünürlük sunmakla beraber A31 (ARM Cortex A7) dört çekirdek işlemcisi ile 1.0 GHz hızında. Tablet üzerinde ayrıca 2GB Ram ve 16 Gb'lık bir de dahili depolama alanı yer almakta. Tablet üzerinde 2 MP'lik bir ön kamera ile 5 MP'lik bir de arka kamera bulunmasının yanı sıra microSD kart ve micro USB desteğine sahip olduğu da bildirilen donanımsal özellikler arasında yer alıyor.

Wi-Fi, Bluetooth, Jiroskop ve GPS gibi özelliklerinde bulunacağı tablette 7000 mAh batarya gücü ise dikkat çeken en önemli özellikler arasında bulunuyor. GPU olarak ise PowerVR SGX544MP2 tercih edilen tabletin boyutları ise 266 x 170 x 9.7 mm. olduğu, ancak satışa hangi tarihte çıkacağının henüz belli olmadığı da aldığımız bilgiler arasında.

Editör Notu: Piyasadaki pek çok tablete benzer tasarıma sahip olan InFocus New Tab F1 ile ilgili henüz Mozilla tarafından resmi bir açıklama bulunmamakla beraber, cihazın ayrıntıları önümüzdeki günlerde kesinlik kazandığında sizlere buradan duyuracağız.





PAYLAŞ