Firefox  lideri tüm Mozilla ürünlerini devraldı - Haberler - indir.com

Firefox lideri tüm Mozilla ürünlerini devraldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-09 14:30:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Mozilla bir zamanlar kullanımda olsa da şuan yeni neslin adını dahi bilmediği web sağlayıcılarından biri. Bu konuda bir canlandırma yapmak isteyen yeni başkan Mark Mayo Quantum'un tüm ürünlerini satın alarak tek çatıda toplama kararı aldı.

Mozilla, kâr amacı gütmeyen kuruluşun itibarını ve etkisini geri kazanmak için tasarlanan Firefox tarayıcısının Quantum sürümünü yayınladıktan birkaç ay sonra, tüm ürünlerini denetlemek için  çalışmalar yürüttü. Eskiden Firefox'un kıdemli başkan yardımcısı olan Mark Mayo, şimdi baş ürün yetkilisi pozisyonunda çalışıyor. Pocket aracı ve mobil uygulama da dahil olmak üzere daha fazla projeyi ele alacağı sinyallerini veren Mayo, yeni çalışmalar başlatıyor. Kullanıcıların tekrar ziyaret etmek istedikleri web sitelerini kaydetmelerine olanak tanıyacak. Ancak Mozilla, diğer Firefox kullanıcılarına ilginç veya yararlı siteler önermeye yardımcı olmak için ortaya çıkan verileri kullanmayı da planlıyor.

Buna ek olarak, Mozilla, daha önce iş ve yasal işler müdürü Denelle Dixon'ı operasyon müdürüne terfi ettirdi. Değişiklikler Mozilla için çok önemli bir zamanda geldi. Google'ın, Apple'ın, Facebook'un ve Baş İcra Kurulu Başkanı Chris Beard'ın "megacorps" olarak adlandırdığı Firefox'un yeniden hayata geçirilmesi hedefleniyor. Mozilla promosyonları doğruladı ve liderlik web sitesini güncelleyerek açık bir bildiri de bulundu.

Mozilla, "Tüm ürün gruplarımızı tek bir kuruluşta toplamamız, bağlı bir hayatın her alanında insanlara daha fazla ajans vermek için tek bir net vizyon ve yol haritasına daha etkili bir şekilde yürütebileceğimiz anlamına geliyor," şeklinde bir açıklamada bulundu.

Mozilla, Dixon'ın firmaya finansal açıdan daha fazla odaklanma getireceğini söyledi. COO rolü 'yaptığımız her şeyde en iyi ticari ve açık inovasyon uygulamalarını entegre ederek iş büyümesi, geliştirme ve işletme verimliliği için bütünsel bir yaklaşım sağlayacaktır.' Diyerek konuya açıklama getirdi.





PAYLAŞ