Firefox karanlık mod nasıl etkinleştirilir? - Haberler - indir.com

Firefox karanlık mod nasıl etkinleştirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-08 20:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Popüler internet tarayıcılarından olan Firefox için hem mobil hem de masaüstü uygulamalarında dahili bir karanlık mod özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar basit bir şekilde tarayıcı arayüzlerini koyu temaya geçirebiliyorlar. Arayüzüne karanlık mod desteğini getiren ilk tarayıcılardan birisi Mozilla Firefox olduğu biliniyor. iOS, macOS ve Windows olarak her platform için şirket karanlık arayüz desteğini sunmuş durumda. Son bir yıl içerisinde sunulan güncellemeler ile beraber tüm uygulamalarına karanlık mod gelmiş durumda. Karanlık mod sayesinde kullanıcılar gece kullanımlarında göz yorgunluğunu en az seviyede yaşıyor. OLED ekranlı cihazlarda ise batarya tasarrufu sağlanmış oluyor.

Mozilla Firefox Karanlık Mod Etkinleştirme

Firefox 70 güncellemesi ile karanlık mod modasına dahil olduFirefox 70 güncellemesi ile karanlık mod modasına dahil oldu

Firefox için karanlık modu etkinleştirmek için macOS, Linux ve Windows işletim sistemlerinde aynı işlemleri yapmanız gerekecek. Mozilla tarayıcısına girdikten sonra sağ üst kısımdan Özelleştir seçeneğine tıklayın. Daha sonra Temalar sekmesi adı altında yer alan “Koyu” seçimini yapın.

Bu seçim sonrasında Firefox tüm pencereleri ve ayarlar ekranı siyah temaya bürünecektir.

iOS ve Android Firefox Karanlık Mod Etkinleştirme

Mobil platformda ise karanlık modu kolay bir şekilde etkinleştirebilirsiniz. Firefox ayarlar menüsünü açtıktan sonra seçeneklerde yer alan “Gece Modu” düğmesine tıklayın. Android için Firefox için karanlık mod özelliği henüz gelmiş değil. Ancak yakın zamandaki güncelleme ile beraber karanlık modun gelmesi bekleniyor. Android için karanlık mod kullanmak istiyorsanız ek eklentiler ile bu durumu gerçekleştirebilirsiniz.


Firefox 70 ile sizi takip eden siteleri gösterecekFirefox 70 ile sizi takip eden siteleri gösterecek
Firefox yeni özelliği ile video izlemeyi kolay hale getiriyorFirefox yeni özelliği ile video izlemeyi kolay hale getiriyor

PAYLAŞ