Firefox için VPN benzeri eklentisi: Firefox Private Network - Haberler - indir.com

Firefox için VPN benzeri eklentisi: Firefox Private Network

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-11 21:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Tarayıcılar arasında iyi bir noktada yer alan Mozilla Firefox'a özel olarak gönderilen yeni bir Test Pilot, kullanıcılara özel bir VPN benzeri seçenek sunacak. "Firefox Private Network" şeklinde adlandırılan bu yeni seçenek, şimdilik sadece ABD'de kullanıma sunulmuş durumda. Dünyanın birçok bölgesinde kullanıma sunulan bu popüler internet tarayıcısı uygulamaları arasında yer alan Mozilla Firefox, yıllar önce yine bu şekilde, tarayıcıda yer almasını planladığı yeni özellikleri kullanıcılara sunmadan önce Test Pilot adlı bir program sayesinde bu özellikleri test ediyordu. Uzun yıllardır kullanılan ve 10 binden fazla kullanıcı sayısına sahip olması ile beraber yeni özelliklerin de test edildiği Test Pilot, Icak ayı itibariyle yapılan açıklamaların ardından kaldırılmıştı fakat Mozilla tarayıcısı şimdi bir kez daha Test Pilot özelliğini kullanacak. 

Mozilla tarayıcısının beta şeklinde başlatmış olduğu bu yeni Test Pilot özelliği, söz konusu tarayıcıya VPN benzeri bir özellik de ekleyerek kullanıcılara farklı bir seçenek daha sunuyor. "Firefox Private Network" şeklinde adlandırılan bu özellik, tarayıcı tercih eden kullanıcıların özellikle de Wİ-Fİ bağlantısı esnasında gizlilik ve güvenlik adımlarını sistematik bir şekilde sürdürebilmelerini sağlıyor. Bildiğiniz üzere internet ortamı sanıldığı kadar da güvenli değildir ve bu sebeple şirketler güvenlik önlemlerini artıracak alternatifler üzerinde çalışmaya odaklanıyor. 

Mozilla Firefox Yeni Logosunu GösterdiMozilla Firefox Yeni Logosunu Gösterdi

Mozilla Firefox, yeni bir özelliğe kavuşuyor

Dünyanın en popüler tarayıcı sistemlerinden biri olan Mozilla Firefox, şu an için beta sürümündedir. kısa bir süre sonra beta sürümünün tam sürüme geçmesi ile kullanıcıların hizmetine sunulacak olan Firefox, yeni özellik ile beraber özellikle de halka açık Wİ-Fİ bağlantısı sağlandığında gizlilik ve güvenlik faktörlerini maksimum düzeye çıkararak tam kapsamlı bir koruma sağlıyor. Şirketin bu konu ile ilgili yaptığı açıklamaya göre, söz konusu bu özellik sayesinde kullanıcıların IP adresi internet kullanımı esnasında gizlenecek, kullanıcı internette soyutlanacak ve ve bunun yanı sıra aynı zamanda internet üzerinden reklam veren kullanıcıların veri erişimi yüzde 100 oranında engellenecek. Tarayıcının yeni hali ile kazandığı bu yetenekler göz önünde bulundurulduğunda Firefox tarayıcısının yeni özelliği bir VPN gibi çalıştığını söylemek yanlış olmayacaktır fakat Mozilla, bu yeni özelliği VPN şeklinde adlandırmayı elbette ki tercih etmiyor. 

Söz konusu bu özelliğine en etkili seçeneklerinden biri de anlık bir sistem sayesinde aktif edilip kapatılabilmesidir. Firefox kullanıcıları bu sayede Firefox Private Network özelliğini aktif ya da deaktif hale getirebilecekler. Fakat şimdilik bu özellik, sadece ABD içerisinde kullanıma açık hale getirildi. Dünyaca ünlü Firefox tarayıcısı, bu yeni özelliği şimdilik ücretsiz bir şekilde kullanıma sunuyor ancak Mozilla'nın söz konusu bu özelliğin beta sürümünün tamamlanmasının ardından sunulacak olan tam sürümünün ücretli olarak sunulacağı kesin olarak açıklamamış olsa da böyle bir şeyi ima edecek şekilde açıkladı. VPN sistemi şeklinde çalışacak olan bu özelliğin tam sürümünün ne zaman sunulacağı kesin olarak bilinmiyor. Buna rağmen özelliğin yakın zaman içerisinde kullanıcılara sunulması bekleniyor. 

 


Mozilla Firefox Android Çıkış Tarihi AçıklandıMozilla Firefox Android Çıkış Tarihi Açıklandı
Mozilla Firefox Android yenilendiMozilla Firefox Android yenilendi
Mozilla Firefox için Tor eklentisi geliyorMozilla Firefox için Tor eklentisi geliyor

PAYLAŞ