Firefox 91 Tanıtıldı! İşte Yenilikler - Haberler - indir.com

Firefox 91 Tanıtıldı! İşte Yenilikler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-16 11:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Tarayıcı pazarında işlerin çok yolunda gitmediği Firefox yeni versiyon ile kullanıcıların karşısına çıktı.

Uzun zamandan beri gündemde olan ve piyasaya sunulması beklenen Firefox 91. sürüm şirket tarafından resmen duyuruldu. Yapılan resmi açıklama ile birlikte yeni versiyonda yer alan özelliklere dair bilgiler paylaşan Firefox, yeni sürüm ile birlikte cazip bir tarayıcı sunmayı hedefliyor. 

Firefox 91 Özellikleri Neler?

Microsoft 365 için tek oturum açma, gelişmiş tanımlama bilgisi temizleme, özel pencerelerde HTTPS'ye otomatik geçiş ve daha fazlasıyla kullanıcılarına karşılayan Firefox’ta dikkat çeken yenilikler şu şekilde. 

Microsoft Çoklu Oturum Açma

Özellikle Microsoft servislerini kullanan kullanıcılar için büyük bir kolaylık sunacak yeni özellik, Azure AD hesabı üzerinden tüm Microsoft hesaplarında otomatik bir şekilde oturum açmayı destekliyor. Ayarlar bölümüne konu ile ilgili küçük bir bölüm eklemeyi de ihmal etmeyen Firefox, Microsoft kullanıcılarının daha iyi bir deneyim elde etmesini hedefliyor.

Gelişmiş Tanımlama Bilgisi Temizleme 

Firefox’ta yer alan bir diğer yenilik ise gelişmiş tanımlama bilgilerini temizlenebilmesi. Mozilla gizlilik ekibi tarafından geçtiğimiz dönemlerde de benzer şekilde geliştirmeler sunulurken, yeni versiyonda artık web sitesi olarak daha kapsamlı ve ayrı bir şekilde veriler saklanacak. Kullanıcılar bu sayede tamamen geçmişi silmek yerine sadece bir web sitesine yönelik geçmişi silme ve tüm verileri sıfırlama özelliğine sahip olacak. 

Özel Pencerelerde HTTPS'ye Otomatik Geçiş

Kullanıcılar için özel ayarlamaların yapılmadığı süre boyunca artık tarayıcılar üzerinden açılacak web sitelerinde otomatik bir şekilde yönlendirme yapılacak ve web sitelerinin HTTPS sürümleri kullanılacak. Bu durum kullanıcıların daha güvenli bir şekilde internet kullanmasını sağlayacak.

Düşen Pazar Payında Firefox’u Ne Kurtaracak?

Belirtilen ana yeniliklerin dışında küçük performans ve güvenlik iyileştirmeleri ile birlikte tarayıcıyı destekleyen Firefox, şu anda çok daha ciddi bir sorun ile karşı karşıya. Kullanıcı tabanında milyonlarca kişiyi kaybeden Firefox, tarayıcı alanında ise yüzde 3.45'lik bir paya sahip. Hemen arkasında piyasaya yeni sürülen Microsoft Edge tarayıcısının olması ve tarayıcının yüzde 3.41’lik paya ulaşmış olması, Firefox için ciddi bir sorun ve risk yaratıyor.





PAYLAŞ