FileMaker tekrar Apple'a dönüyor - Haberler - indir.com

FileMaker tekrar Apple'a dönüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-07 11:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın sahip olduğu şirketlerden birisi olan FileMaker, 20 yıl gibi bir sürenin ardından tekrar eski adı olan Claris’e geri dönüyor. 1986 yılında henüz Apple’ın başında John Sculley varken kurulan Claris, Mac için yazılım üreten bağımsız bir şirket olması planlanmıştı. Fakat üç yıl gibi bir süre sonra fikir değiştiren Sculley, satılan bir miktar hissesini geri satın almıştı. MacPaint, MacWrite ve MacDraw gibi programları geliştiren Clasris’in en popüler ürünü ise 90’larda Mac ve Windows için yılda 3 milyon kopya satan FileMaker programı olmuştu. 1998 ile beraber Claris’in adı FileMaker olarak değiştiren Apple, 300 çalışan ile yollarını ayırmış ve geliştirmiş olduğu birçok programı kendi bünyesine dahil etmişti. Apple’ın o dönem oldukça büyük zararlar ettiği ve hanesinden birçok işçiyi çıkardığı biliniyor.

FileMaker Yeniden Claris Oluyor

Apple'dan Macos Mojave için kritik güncelleme yayınlandıApple'dan Macos Mojave için kritik güncelleme yayınlandı

Claris oldukça başarılı giderken yapılan isim değişikliği oldukça şaşırtmıştı. Öyle ki Wired tarafından bu isim değişikliği Apple’ın en tuhaf hamlelerinden birisi olarak nitelendirilmişti. FileMaker’ın başarılı duruşu isim değişikliği sonrasında da devam etti ve kendi özel veri tabanı yazılımını yapan şirket 20 yıldır karını sürdürüyor. FileMaker’ın bu noktada 50 binden fazla iş ortağı bulunurken, ürünler ise 1 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. FileMaker’ın ana ürünü olarak kullanıcıların Windows, iOS veya macOS platformlarında çalıştırabileceği uygulamalar hazırlamayı sağlıyor. Bu uygulamalardan yararlanmak için ise az miktarda kodlama deneyimine sahip olmak gerekiyor.

FileMaker için isim değiştirme dönemi Mart ayında başlamış ve yeni CEO Freitag, sunmuş oldukları ürün sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getiriyor. Ayrıca FileMaker’dan Claris adına geçişte bir ajans ile karar verdiklerini ve birçok seçeneği değerlendirerek, en uygun hamlenin olduğunu ifade ediyor. Ayrıca son olarak geçmişleri ile gurur duyduklarının altını çiziyor.  


Apple, Siri ile kullanıcıları dinlemediğini iddia ettiApple, Siri ile kullanıcıları dinlemediğini iddia etti
LG, Apple'a özel 4K ve 5K ekranlarını tanıttıLG, Apple'a özel 4K ve 5K ekranlarını tanıttı

PAYLAŞ