FIFA Ultimate Team hesabı kasan binlerce cihaz yakalandı - Haberler - indir.com

FIFA Ultimate Team hesabı kasan binlerce cihaz yakalandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-20 16:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Daha önce çalışanlar tarafından piyasaya kartların satılması nedeniyle gündeme gelen FIFA oyunu, son dönemlerin en büyük korsan çalışmalarından birisi ile yeniden gündemde. 

Ukrayna'da dünyanın en büyük yasadışı madencilik tesislerinden birisine baskın gerçekleştirdi. Ukrayna Güvenlik Servisi çalışanları tarafından yapılan bu baskında, hiç akıllara gelmeyecek bir senaryo ortaya çıktı. Yüksek elektrik tüketimleri ile dikkat çeken madencilik tesisinde Bitcoin gibi farklı kripto para birimleri için madencilik yapıldığı sanılıyordu. Ancak tesise yapılan baskın ile birlikte binlerce PlayStation 4’ün kurulduğu ve mevcut konsollar ile FIFA Ultimate Team hesabının kasıldığı ortaya çıkarıldı.

EA, çalışanlarının binlerce dolar karşılığında FIFA kartı sattığını onayladıEA, çalışanlarının binlerce dolar karşılığında FIFA kartı sattığını onayladı

Dünyada bir ilk gerçekleşti!

Binlerce cihazda yer alan özel bir sistem ile birlikte FIFA Ultimate Team hesabı kasan korsanlar böylece kazanç sağlamanın farklı bir yolunu bulmuş gibi görünüyor. Temmuz ayında yaşandığı belirtilen baskın sonucunda güvenlik görevlileri 3800 adet oyun konsolunu ele geçirdi. 500 ekran kartının kullanıldığı ve 5000 adet donanımın da yine tespit edildiği tesiste şu ana kadar ciddi bir elektrik tüketimi de yapılmış. Öyle ki yerel elektrik tesisinin toplam zararının 256 bin doları aştığı belirtiliyor. Yapılan baskın sonucunda ortaya çıkan durum, şu anda soruşturma aşamasında.

Şirketten yalanlama geldi!

Şirket tarafından yapılan resmi açıklamalarda ise böyle bir durumun bulunmadığı belirtilirken iddialar tamamen yalanlandı. Güvenlik personelleri tarafından yapılan resmi açıklamada, mevcut tesisin MMI Engineering’a ait olduğu belirtildi. Ancak şirket avukatları tarafından yapılan açıklamalarda basına yanlış bilgilerin servis edildiği ve konuya karşı olarak hukuk mücadelesinin başlatıldığı belirtildi. Şirket her ne kadar iddiaları reddederek duruma karşı çıkmaya çalışsa da yapılan çalışmaların içeriğine dair hiçbir bilgi paylaşmadı. Ülkedeki güvenlik birimleri tarafından servis edilen fotoğraflarda ise özellikle PlayStation 4 Slim konsollarının yer alması ve binlerce cihaz ve donanımın görülmesi iddiaların gerçek olduğuna dair güçlü bir kanı oluşturdu. 

Yapılan baskın sonrasında basına gerçekleştirilen resmi açıklamalarda, FIFA oyununda bot kasmak için özel bir sistemin kurulduğu ve binlerce PlayStation üzerinden bot kasarak oyun içerisinde kutu gibi özel eşyaların elde edildiği belirtildi. Açıklamalara göre elde edilen tüm değerli eşyalar ise karaborsada satışa sunularak paraya çevriliyor. 


FIFA 22 Tanıtıldı: İşte fiyatı ve çıkış tarihiFIFA 22 Tanıtıldı: İşte fiyatı ve çıkış tarihi

PAYLAŞ