FIFA 21'in PS5 ve Xbox Series X'e ne zaman geleceği belli oldu - Haberler - indir.com

FIFA 21'in PS5 ve Xbox Series X'e ne zaman geleceği belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-28 10:30:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

Electronic Arts, yakında PlayStation 5 ve Xbox Series X oyuncularıyla buluşacak FIFA 21'le ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Video oyun sektörünün köklü şirketlerinden biri olan Electronic Arts, dünyanın en popüler futbol oyunlarından biri olan FIFA 21'in, hem Xbox Series X için, hem de PlayStation 5 yayımlanacağını açıkladı. FIFA 21’in 4 Aralık’ta yeni nesil konsollara geleceğini açıklayan Electronic Arts yetkilileri, hali hazırda Xbox One ya da PlayStation 4 sahibi olup da FIFA 21'i satın alan oyunculara yönelik de önemli açıklamalar yaptı.

FIFA 21'de yer alan en iyi kadın oyuncularFIFA 21'de yer alan en iyi kadın oyuncular

FIFA 21, 6 Ekim'de Xbox One, PlayStation 4 ve PC oyuncularıyla buluşmuştu. Ancak bildiğiniz gibi yeni nesil oyun konsolları en erken Kasım’da piyasaya sürülecek. Bazı ülkelerde konsolların satışa sunulması birkaç ayı bulacak. Bu durumu görmezden gelmeyen Electronic Arts, "Dual Entitlement" olarak adlandırdığı bir sistemle oyuncuların yüzünü güldürecek.

PS4 için FIFA 21 ön siparişe açıldı

Electronic Arts, PlayStation 4 veya Xbox One için FIFA 21’i satın almış ya da alacak oyuncuların, FIFA 22 duyurulana piyasaya çıkana kadar ücretsiz yükseltme yapabileceklerini açıkladı. Çift yetkilendirme olarak Türkçeleştirebileceğimiz Dual Entitlement isimli sistem oyuncuların bu yükseltmeleri yapılabilmesini sağlayacak. Oyuncular, bu yükseltme kapsamında hiçbir ödeme yapmayacak. Ancak bu noktada oyuncuların dikkat etmesi gereken birkaç önemli nokta var.

Electronic Arts'ın yaptığı açıklamalara göre oyuncular, fiziksel disk olarak satın almış oldukları FIFA 21'i, sadece fiziksel disk girişi olan oyun konsollarına yükseltebilecekler. Bu da fiziksel olarak satın alınan FIFA 21'in dijital bir oyun konsolunda ücretsiz yükseltme yapılamayacağı anlamına geliyor. Electronic Arts, bu tür durumlarda tek çarenin, oyunu yeniden satın almak olduğunu belirtiyor.

Şirket yeni nesil konsolları hakkında yaptığı açıklamada, "FIFA 21 Ultimate Team" ve "Volta"da edinilen tüm başarımların, yeni nesil konsollara aktarılabileceğini de vurguluyor. Ancak ne yazık ki veri aktarımı, sadece iki bu modla sınırlı olacak. Şirket, Ultimate Team ve Volta modu haricindeki verilerin, konsollara özgü olup aktarılamayacağının altını çizdi.

Dual Entitlement sisteminin her iki yöne doğru çalıştığı açıklandı. Yani bu sistem, sayesinde oyuncular yeni nesil konsollara yüklenmiş oldukları FIFA 21'in eski konsollara da rahatlıkla aktarabilecek. Ancak bu durumda sadece Ultimate Team ve Volta modundaki verilerin aktarılabileceğini de gözden çıkarmamak gerek.

Dual Entitlement'le ilgili önemli noktalardan biri de ücretsiz yükseltme ya da düşürmenin sadece aynı platform için söz konusu olduğu. Yani oyuncular, sadece PlayStation 4 ile PlayStation 5 arasında yükselme yapabilecekler.


Fifa 21 dikkat çeken fiyatıyla Steam'da yayınlandıFifa 21 dikkat çeken fiyatıyla Steam'da yayınlandı
FIFA 21 en iyi Türk futbolcular listesi belli olduFIFA 21 en iyi Türk futbolcular listesi belli oldu

PAYLAŞ