FIFA 21 kaynak kodları piyasaya sızdırıldı - Haberler - indir.com

FIFA 21 kaynak kodları piyasaya sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-09 11:45:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Haziran ayında yaşadığı büyük bir saldırı ile gündeme düşen EA Games’ın verileri sızdırılmıştı. Bu saldırı gündemde bir hayli ses getirirken, şimdi ise FIFA 21’in kaynak kodları ortaya çıktı. Henüz geçtiğimiz ay siber güvenlik gündeminde bomba gibi bir gelişme yaşanmıştı. Bir grup hacker tarafından oyun yayıncı şirket Electronic Arts’ı Slack kanallarına sızarak hacklemişti. Hackerların bu saldırı sonrası ise amacı şirketten fidye almaktı. EA Games fidyeyi reddetmiş ve şirketin kritik verileri ise internette yayınlanmaya başlamışa benziyor. Öyle ki FIFA 21 kaynak kodları birçok bilgi dolu olan dosya internet ortamında yayılmaya başladı.

FIFA 21 kaynak kodları ve dahası internete sızdırıldı

FIFA 22 Tanıtıldı: İşte fiyatı ve çıkış tarihiFIFA 22 Tanıtıldı: İşte fiyatı ve çıkış tarihi

İnternet ortamına yayılan bir verinin önüne geçmek neredeyse imkansızdır. Öyle ki dark web’de yayılmaya başlar ise EA Gibi önemli bir şirkete aitse geri dönüşü olmayacaktır. EA Games ise hackerların fidyesini ödemedi ve büyük bir riske girdiler. Son raporlara göre FIFA 21 kaynak kodları ücretsiz olarak herkese açık bir şekilde yayınlandı. Bu durum hem oyunun güvenlik açısından riskli olurken, hem de sonraki nesil EA oyunlarının temellerine zarar veriyor.

Hacker formunda paylaşılan veri dosyası 780 GB boyuta sahip olurken, FIFA 21 kaynak kodları haricinde başka veriler de bulunuyor. Saldırıyı gerçekleştiren hackerlar, ellerinde bulunan veriye 28 milyon dolar biçmişti. EA Games ise Haziran ayında saldırıya yönelik açıklama yaptı ve verilerin çalındığını doğruladı. Bununla beraber ise hiçbir kullanıcının bilgisinin çalınmadığını belirtti. Ancak yine de forumda veri dosyası 780 GB boyutunda ham veri sızmış durumda. Bu durumun ilerleyen zamanlarda kullanıcı güvenliğini tehdit edebilmesi düşünülüyor. EA, FIFA serisinde online moda izin veriyor ve kaynak kodları sayesinde birileri güvenlik zafiyetlerini kullanabilir.


FIFA Ultimate Team hesabı kasan binlerce cihaz yakalandıFIFA Ultimate Team hesabı kasan binlerce cihaz yakalandı
FİFA 22'den ilk resmi oynayış videosu yayınlandıFİFA 22'den ilk resmi oynayış videosu yayınlandı

PAYLAŞ