Fifa 21 ile ilgili alınan ilginç karar - Haberler - indir.com

Fifa 21 ile ilgili alınan ilginç karar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-06 12:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

6 Ekim 2020 tarihinde resmi olarak piyasaya sürülmesi beklenen FIFA 21, gol sevinçleri sayesinde gündeme gelecek gibi duruyor. Öyle ki oyuncuların ara sahneler hakkında verdiği geri bildirimleri dinleyen EA Sports, bu konuyu ele almışa benziyor. Yaşanan yeni gelişme ve gelen bilgilere göre yeni FIFA 21’de bir oyuncunun rakibini bilerek ve isteyerek sinirlendirmesinin önü açık olmayacak. Öyle ki gol atan bir oyuncunun gol sevinçleri aracılığıyla oyalanmasının ve rakibe vakit kaybettirmesinin önüne geçildi. İki gol sevinci kaldırıldığı belirtiliyor. “Shush” adlı gol sevinci, gol atan oyuncunun sus işareti yapmasını sağlıyordu. Ara sahnenin ise gereğinden fazla uzamasına sebep oluyordu. Oyundan kaldırılan bir diğer gol sevinci ise “a-ok” adlı gol sevinci oldu.

FIFA 21’de iki gol sevinci kaldırıldı

PS5 ve Xbox Series X’e de gelen FIFA21 tanıtım videosu yayınlandıPS5 ve Xbox Series X’e de gelen FIFA21 tanıtım videosu yayınlandı

BU sevinme tarzlarının ırkçılık yapma amacı ile kullanıldığı için oyundan kaldırıldığı belirtiliyor. Ayrıca Call of Duty: Modern Warfare ve Call of Duty: Warzone adlı yapımlarının da geliştiriciliğini üstlenen Infinity Ward da bu hareketi oyundan kaldırmıştı. Bazı ara sahnelerin kaldırıldığı yada süresinin kısaltıldığı da ifade ediliyor. Buna ek olarak gol sevinçlerinin tekrar tekrar izlenebileceği söyleniyor. İnternet üzerinden oynanan maçlarda taç atışı, kale vuruşu, frikik ve başlama vuruşu gibi ritüellere de müdahale edilmiş durumda. FIFA 20 yapımında duran toplarda 30 saniye boyunca oyalanabilen oyuncular, bundan böyle artık duran topun türüne göre vakit kazanacak. Başlangıç vuruşunda 10 saniye, taç atışında 12 saniye, kale vuruşunda 15 saniye ve frikikte 20 saniye boyunca düşünme imkanınız olacak.

Korner ve penaltı atışlarında ise 15 saniyeniz olacak. Ayrıca bir oyuncu topu oyuna geç sokarsa ve tekrarlanmasına sebep olursa, FIFA 21 için hazırlanan sistem devreye girecek ve aynı ara sahnelerin tekrarlanması engellenmiş olacak.


FIFA 21'in resmi oynanış tanıtım videosu yayımlandıFIFA 21'in resmi oynanış tanıtım videosu yayımlandı

PAYLAŞ